comScore

Galatasaray Galatasaray

Derbide kazanan taraf G.Saray!

22 Şubat 2014, Cumartesi 21:06

Tüm Türkiye'nin sonucunu merakla beklediği maçta Galatasaray, ezeli rakibi Beşiktaş'ı 1-0 yendi. Sarı-Kırmızılılar'ın golü 38. dakikada penaltıdan Selçuk'tan geldi.

Spor Toto Süper Lig 22. haftasında oynanan Galatasaray-Beşiktaş derbisi nefes kesen bir mücadeleye sahne olurken 90 dakika sonunda gülen taraf 1-0'lık skorla ev sahibi Galatasaray oldu.
 
Türk Telekom Arena'da oynanan 2014'ün ilk derbisinde Beşiktaşlı Dany 38. dakikada yaptığı müdahaleyle penaltıya sebebiyet verirken topun başına geçen Selçuk İnan, kaleci Tolga Zengin'i ters köşeye yatırdı ve maçtaki tek gole imza attı. Beşiktaş'ta Hugo Almeida net fırsatlardan eli boş dönerken kaleci Fernando Muslera'nın başarılı kurtarışları Galatasaray'a hayat verdi.
Öte yandan Beşiktaş'ta kaleci Tolga Zengin devre arasında gözündeki rahatsızlık nedeniyle oyundan çıkarken yedek kaleci Cenk Gönen de maçın son anlarında yaşadığı sakatlık nedeniyle saha içerisinde yaklaşık 5 dakika tedavi gördü.
 
Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 44'e yükseltirken maç fazlasıyla lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 3'e düşürdü. Beşiktaş ise 42 puanda kaldı. Siyah beyazlılar gelecek hafta sahasında Antalyaspor'u ağırlarken Galatasaray deplasmanda Rizespor'a konuk olacak.
 
YENİ TRANSFERLER İYİ BAŞLADI!

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Alex Telles ve Veysel Sarı, Beşiktaş karşılaşmasında maça iyi başlayan isimlerdendi. Sarı kırmızılı ekibin genç sol beki Alex Telles ve sağ bek Veysel Sarı'nın kanatlardan hücuma verdikleri destek, siyah beyazlıları kendi yarı sahasına mahkum etti. Galatasaraylı savunmacıların atak futbolu, Beşiktaş'ın hücuma çıkma konusunda en büyük engeli olurken Alex Telles sarı kırmızılı taraftarların beğenisini topladı. Veysel Sarı da penaltı pozisyonunu yaratan isim olarak dikkat çekti.
 
ALMEIDA'NIN ÇABASI YETMEDİ

Galatasaray'ın hücum futbolu karşısında tek forvet olarak Beşiktaş'ın hücum hattında etkili olmaya çalışan Hugo Almeida, sarı kırmızılı savunma oyuncularının arasında yalnız kaldı. İlk yarıda organize atak geliştirmekte zorlanan siyah beyazlılar, orta alanda kazandıkları toplarla hızlı hücuma çıkmayı hedefledi. Birkaç pozisyonda Almeida'yı topla buluşturan Beşiktaş'ta Portekizli oyuncunun çabası golü bulmaya yetmedi. Öte yandan Galatasaray'ın orta saha oyuncusu Selçuk İnan yaptığı top kayıplarını penaltı golüyle telafi etti.
 
VEYSEL DÜŞTÜ GOL GELDİ!

Galatasaray'ın gol için bastırdığı dakikalarda başarılı sağ bek Veysel Sarı, Beşiktaş ceza sahası içinde topla buluştu. Motta'dan kurtulan Veysel, Dany'yi çalımlamak isterken Kamerunlu oyuncunun müdahalesiyle yerde kaldı. Ve hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Selçuk İnan kaleci Tolga Zengin'i ters köşeye yatırdı ve 38. dakikada Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

MUSLERA KALESİNDE DEVLEŞTİ

Mücadelenin ikinci yarısına hızlı başlayan taraf Beşiktaş oldu. İlk yarının sonlarına doğru yediği golle 1-0 geriye düşen Beşiktaş, ikinci yarıya beraberlik golünü bulmak için çıktı. Karşılaşmanın 47. dakikasında hatalı bir geri pas yapan Drogba'nın kaptırdığı top sonrasında Almeida ceza sahası içinde topla buluştu. Galatasaray savunmasının hazırlıksız yakalandığı pozisyonda kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Portekizli, hafif sol çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Muslera'ya takıldı. Uruguaylı kalecinin müdahalesi sonrası top kornere giderken Beşiktaş net bir gol fırsatından yararlanamamış oldu.
 
SAKATLIKLAR BEŞİKTAŞ'I ZORLADI

Beşiktaş'ta kaleci Tolga Zengin gözünden yaşadığı sorun nedeniyle ikinci yarı başında oyundan çıkmak zorunda kaldı. Tecrübeli kalecinin oyundan çıkmasının ardından yedek kaleci Cenk Gönen oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın 84. dakikasında bu kez Cenk Gönen yaşadığı bir pozisyonda sakatlık geçirince siyah beyazlı takımda yürekler ağza geldi. Hareketsiz halde bir anda yerde kalan Cenk, 5 dakikalık tedavinin ardından doktor kontrolünde maça devam edebildi.
 
FERNANDES FAYDA ETMEDİ

İkinci yarıda daha etkin taraf olan Beşiktaş'ta maça yedeklerde başlayan Manuel Fernandes'in oyuna girişi de siyah beyazlı takıma beraberlik golünü getirmedi. Galatasaray karşısında penaltıdan yediği golle 1-0 geriye düşen Beşiktaş, ikinci yarıda oyunu sarı kırmızılı takımın yarı alanına yıktı. Fernandes'in de oyuna girmesiyle hücumda daha etkili gözüken Beşiktaş, yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince mücadele Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!