comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'ın ilk hedefi ikincilik

21 Şubat 2014, Cuma 12:33

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasındaki derbi müsabakasında 22 Şubat Cumartesi günü Beşiktaş'ı konuk edecek Galatasaray, çıkacağı derbi maçla ikincilik koltuğuna tekrar yükselmenin peşinde.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasındaki derbi müsabakasında 22 Şubat Cumartesi günü Beşiktaş'ı konuk edecek Galatasaray, galibiyet hedefiyle sahada olacak.

Geride kalan haftada deplasmanda Medical Park Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak çok önemli 2 puan yitiren ve ikinci sıradaki yerini Beşiktaş'a kaptıran sarı-kırmızılı ekip, taraftarı önünde siyah-beyazlı ekibi mağlup ederek kayıplarını telafi etme peşinde.

Lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı 4'e kadar inmesine karşın son yaşadığı kayıpla farkın 6 puana çıkmasını engelleyemeyen ve Beşiktaş'ın da gerisine düşen "Cim Bom", bu önemli müsabakayı taraftarı önünde kazanıp, moral bulmak istiyor.

Ligde 22. hafta maçları öncesi 47 puanla Fenerbahçe liderliğini sürdürürken, sarı-lacivertlileri 42 puanla Beşiktaş, 41 puanla da Galatasaray takip ediyor.

- Evinde kaybetmedi

Galatasaray, bu sezon Beşiktaş derbisi öncesi Türk Telekom Arena'da ligde hiç yenilmedi.

Türk Telekom Arena'da oynadığı 10 lig maçının 8'ini kazanan sarı-kırmızılılar, 2 kez ise rakipleriyle yenişemedi.

"Cim Bom", teknik direktör Roberto Mancini'nin göreve başlamasının ardından ise sahasında yaptığı tüm lig maçlarını kazanarak 7 müsabakada da rakiplerine şans tanımadı.

- Arena'nın golcüleri Burak ve Sneijder

Şampiyonluk yarışındaki önemli rakiplerinden Beşiktaş'ı yarın ağırlayacak Galatasaray'ın en önemli gol silahları Burak Yılmaz ve Wesley Sneijder olarak dikkati çekiyor.

Ligde geride kalan 10 iç saha maçında Burak Yılmaz rakip ağlara 7 gol gönderirken, Wesley Sneijder ise 6 kez golle buluştu. Hollandalı oyuncu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde taraftarı önünde Kopenhag ile Juventus maçlarında da birer kritik gole imza atmayı başarmıştı.

Öte yandan, Türk Telekom Arena'daki lig maçlarında Dider Drogba ile Selçuk İnan'ın da üçer golü bulunuyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!