comScore

Galatasaray Galatasaray

İşte G.Saray'ın derbideki önemli avantajı

19 Şubat 2014, Çarşamba 14:32

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasındaki derbide Beşiktaş'ı konuk edecek Galatasaray, bu sezon özellikle iç saha maçlarında aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri çekti.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışının en rekabetçi dönemine girilirken, 22. haftadaki derbi maçta 22 Şubat Cumartesi günü Beşiktaş'ı konuk edecek Galatasaray'ın en önemli gücü olarak taraftarı ön plana çıktı.
 
Bu sezon rakip sahalarda çıktığı maçlarda iyi sonuçlar almakta sıkıntı yaşayan Galatasaray, kendi seyircisi önünde ise oldukça başarılı bir grafik çizdi. Seyircisi önünde çıktığı 18 resmi maçta 13 galibiyet ve 4 beraberlik alan sarı-kırmızılılar, sadece 1 kez yenildi.
 
- Sezona kötü başladı
 
Geride kalan 2 sezonda elde edilen önemli başarılarla birlikte yine teknik direktör Fatih Terim yönetiminde başlanan sezonun ilk bölümünde istenilen sonuçlar alınamadı.
 
Terim yönetiminde çıkılan 3 iç saha maçında ligde Gaziantepspor'u 2-1 yenip, Medical Park Antalyaspor maçında ise 1-1 berabere kalan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'e 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup olarak, bu sezonki ilk ve tek iç saha yenilgisini yaşadı.
 
Sarı-kırmızılı ekip, Terim'in görevinden alınması sonrası yardımcı antrenörler yönetiminde Türk Telekom Arena'da çıkılan Çaykur Rizespor maçında da 1-1 berabere kalmaktan kurtulamadı.   

- Mancini yönetiminde rakiplerine geçit vermedi
 
Galatasaray, teknik direktörlük görevine Roberto Mancini'nin getirilmesinin ardından iç saha maçlarında rakiplerine büyük bir üstünlük sağladı.
 
İtalyan teknik adam idaresinde üç kulvarda 14 iç saha maçına çıkan "Cim Bom",  12 maçını kazandı, 2'sinde ise berabere kaldı. 
 
Mancini yönetiminde Türk Telekom Arena'da 7 Spor Toto Süper Lig, 3 Ziraat Türkiye Kupası ve 2 UEFA Şampiyonlar Ligi, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ise 2 Ziraat Türkiye Kupası maçı oynayan Galatasaray, 12 kez sahadan galibiyetlerle ayrıldı.
 
İtalyan çalıştırıcı idaresinde, Ziraat Türkiye Kupası'nda normal süresi 2-2 beraberlikle biten Gaziantep Büyükşehir Belediyespor müsabakasını penaltılarla 6-5 üstün tamamlayan sarı-kırmızılılar, ayrıca aynı kupada grup son maçında Medical Park Antalyaspor ile golsüz berabere kaldı.
 
Bu maçlarda rakip fileleri 34 kez havalandıran Galatasaray, kendi ağlarında ise 7 gole engel olamadı.
 
- En önemli iç saha galibiyeti Juventus'a karşı
 
Galatasaray'ın Roberto Mancini yönetiminde aldığı en önemli iç saha galibiyeti, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'a karşı elde edildi.
 
İstanbul'daki kar yağışı nedeniyle 32. dakikasında skor 0-0'ken tatil edilen ve ertesi gün kaldığı yerden devam ettirilen müsabakayı Wesley Sneijder'in golüyle 1-0 kazanan "Cim Bom", tarihinin en önemli zaferlerinden birine imza atmıştı.
 
Elde ettiği galibiyetle Real Madrid'in ardından B Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak "Devler Ligi"nde son 16 takım arasına kalan Galatasaray, sezon başında Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun favorileri arasında gösterilen Juventus'u UEFA Avrupa Ligi'ne göndermişti. Sarı-kırmızılılar, Mancini döneminde "Devler Ligi"ndeki Kopenhag maçını da taraftarı önünde 3-1 kazandı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!