comScore

Galatasaray Galatasaray

Roberto Mancini'den şok sözler!

19 Şubat 2014, Çarşamba 13:32

Galatasaray'ın İtalyan teknik adamı Roberto Mancini, İtalyan basınına konuştu. Mancini; "Bazı transferler ummuştuk ama bu gerçekleşmedi" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, İtalyan La Stampa Gazetesi'ne özel bir röportaj verdi.

Şampiyonlar Ligi'nde gelecek hafta Chelsea ile karşılaşacak olan sarı-kırmızılı takımın yeni bir çıkış yapıp yapmayacağına ilişkin soruya Mancini, "Chelsea ya da başka bir takım, kurada kime çıkarsak çıkalım, favori olmayan taraf hep biz olacaktık. Başımı eğmiyorum ve doğru yolda ilerleyeceğimizi umuyorum"ifadelerini kullandı.

İtalyan teknik adamla yapılan telefon mülakatı, "Mancini okşadı: Juventus, Avrupa Ligi'ni kazanabilirsin" başlığı ile yayımlandı.

"JUVENTUS DAHA GÜÇLÜYDÜ"

Şampiyonlar Ligi'nden Juventus'u eledikleri maçta, şanslarının kalmadığı zamanda inançlarını kaybetmeme konusunda başarılı olduklarını dile getiren Mancini, "Siz mi başarılıydınız yoksa Juventus mu hatalıydı?" sorusuna, "Bunun nedenleri karıştırılıyor. Ben hala Juventus'un bizden daha güçlü olduğunu ve bizden daha az problemli olduğu kanaatindeyim, her şeyden önce o zeminde maç oynanmamalıydı" diyerek, İstanbul'daki kar yağışından dolayı zarar gören zemine değindi.

Ancak Mancini, şartlar normal olsaydı karşılaşmanın nasıl bitebileceğini de bilmediğini ekleyerek, her halükarda futbolu korumak gerektiğini söyledi.

"KİM ÇIKARSA ÇIKSIN FAVORİ OLMAYAN BİZ OLACAKTIK"

Şampiyonlar Ligi'nde gelecek hafta Chelsea ile karşılaşacak olan takımının yeni bir çıkış yapıp yapmayacağına ilişkin ise Mancini, "Chlesea olsun ya da olmasın, kurada kime çıkarsak çıkalım favori olmayan taraf hep biz olacaktık. Başımı eğmiyorum ve umarım her iki maçta da doğru yolda ilerleriz" dedi.

Mancini, Galatasaray'ı çalıştırmaya başlamadan önceki bir açıklamasında Chelsea'nin, İngiliz takımları arasında en az tatmin edici takımolduğu yönündeki fikrinin devam edip etmediğine ise, "Eto'o ve Willian'ın bilinmeyen bir verimsizliği vardı. Sonra toparlandılar. Chelsea geçen sene, Avrupa Ligi'ni kazandığından daha güçlüydü. Yazın ve Ocak'ta transferler yaptı. Bunlar, sürekli güçlenmek için yatırım yapan takımlar" diye konuştu.

"DAHA FAZLA ŞEYLER UMMUŞTUK"

Muhabirin, "Yani Galatasaray'ın aksi" sözlerine karşın Mancini, "Galatasaray'da daha fazla şeyler ummuştuk, ama bu mümkün olmadı. Yeni savunma oyuncusu Burdisso ve bazı genç oyuncular var. Her şeyden önce biz, Juventus'u elemiş bir takımız, oyunumuzu geliştirdik ve ligde toparlanmış olmamız da kendimize olan güveni artırdı" diye karşılık verdi.

MOURINHO'YA ÖVGÜ

Mancini, "Mourinho ile karşılaşmak nasıl olacak?" sorusuna ise, rakibi Chelsea'yi çalıştıran meslektaşına övgüler yağdırarak şöyle yanıt verdi: "Birbirimizi çok az tanıyoruz: ben oradayken o yoktu. Diğer meslektaşlarım gibi ona da saygı duyuyorum ve Chelsea'nin performansının arkasında onun elinin olduğunu itiraf ediyorum. Çalıştırdığı takımları güçlendiriyor. Televizyonda onun Premier Lig'deki bazı maçlarını seyrettim, taktik dengesive sağlam bir duruşla kazanıyorlar hep. Gol atmak kadar, savunma yapmayı da bilmek lazım ve onun çalıştırdığı takımlar bunu çok iyi beceriyor."

"BAYERN VE REAL MADRİD DAHA FAVORİ"

Mancini, Mayıs ayında Lizbon'daki final için Chelsea'nin favori olup olmadığına ise, "Bayern ve Real Madrid daha fazla" yanıtını verdi.
Şampiyonlar Ligi'nde mücadele veren İtalyan ekibi Milan'a ilişkin değerlendirmede de bulunan Mancini, "İtalya'da yapamadığını, zor sezonlarda Avrupa kupalarında yaptı. Riske girdi, zorlandı ama turnuvada ilerledi. Şimdi çıtayı yükseltti" ifadelerini kullandı. Mario Balotelli'nin sıra dışı bir yetenek olduğunu da ekleyen Mancini, onun kararlılıkla ve dengeyle kariyerine devam etmesi gerektiğini de belirtti.

"TRABZONSPOR EN GÜÇLÜ 5 TAKIMDAN BİRİ"

UEFA Avrupa Ligi'nde 20 Şubat'ta Trabzonspor'la karşılaşacak olan Juventus'un, bu takım karşısında da acı çekip çekmeyeceği sorusuna Mancini, "Türkiye'de Galatasaray neyse İtalya'da da Juventus odur. Trabzonspor, ligin en güçlü 5 takımından biri. Karşılaştırma yapmak gerekirse Trabzonspor, Fiorentina ve Udinese'nin geçmiş yıllardaki haline eşdeğer" ifadelerini kullandı.

"ONUR KIVRAK FENOMEN BİR KALECİ"

Ligde Trabzonspor'la karşılaşmaları konusundaki deneyimi sorulan Mancini, "Bazı zorluklarla birlikte evimizde onları 2-1 yendik, çünkü özellikle Onur Kıvrak gerçekten fenomen bir kaleci" dedi.

"JUVENTUS FAVORİ AMA..."

Juventus'un Avrupa Ligi'nde favori olduğunun altını çizen Mancini, "Ancak bizimle yaptıkları karşılaşmadaki gibi Torino'da kilitlenip kalmamalı, yoksa Trabzon'daki sıcak saha atmosferinde ikinci bir beklenmedik riskle karşı karşıya kalır ve yola devam edecekken yazık olur" değerlendirmesinde bulundu.

Mancini ayrıca, söz konusu ligde kupanın, bir İtalyan takımına gideceğine ilişkin öngörüler olduğunu da söyledi.

Nasıl bir Trabzonspor'la karşı karşıya olunduğu sorulan Mancini, "Galatasaray'a nazaran daha az bireyselci. Takımda bu kupayı iyi tanıyan Malouda, Bosingwa ve Zokora gibi oyuncular ile milli kaleci var. Şimdiye kadar taktik 4-2-3-1 idi, ama daha yeni antrenör değiştirdiler" dedi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!