comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'da deprem! İPTAL!..

16 Şubat 2014, Pazar 09:33

G.Saray'da Başkan Ünal Aysal, “Bu çok garip ve emsali olmayan kararın hukuki ve ekonomik boyutlarını analiz edeceğiz. Kararın bizi vazgeçmeye zorlayan nitelikte olduğu kolayca anlaşılıyor” dedi.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun bedelli artırım konusunda Galatasaray Sportif'e “şartlı izin” vererek, operasyonun gerçekleşmesi için şirkete girecek nakit kaynağının tamamının büyük ortak Galatasaray Spor Kulübü tarafından ödenmesini zorunlu kılması tepki çekti.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal kararla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu çok garip ve emsali olmayan kararın hukuki ve ekonomik boyutlarını tam detayları ile analiz edeceğiz” diyerek duyduğu şaşkınlığı dile getirdi. Başkan Aysal, “Karara bakılırsa bizi vazgeçmeye zorlayan nitelikte olduğu kolayca anlaşılıyor” ifadelerini de kullandı. Sarı-kırmızılı kulüp yarın SPK'nın kararıyla ilgili resmi açıklama yapacak.

Konuyla ilgili konuşan sarı-kırmızılı idareciler, SPK'nın getirdiği şartların bir ilk olduğuna vurgu yaptı.

'Niye satmayalım'

Galatasaraylı yöneticiler, “Karar ağır.Hisse sahibi olan herkesin adına sermaye koyacaksın ve sonra katılan olursa iade almayacaksın! Bütün şirketler sermaye artırımına gidiyor. Hiç böyleşart konulmadı. En düşündürücü olan nokta ise kulübün eline geçecek payların (hisselerin) 1 yıllık sürede satılmasının yasaklanması. Bizim elimizde şuan yüzde 55 hisse var. Sermaye koyduğumuzda bu belki yüzde 90'lara çıkacak. Ama hisseleri satamayacağız. Niye satamayalım” ifadelerini kullandı.

Şimdi ne olacak?

1- Galatasaray Kulübü, SPK'nın getirdiği şartlara uyacak ve sermayenin tamamını kendisi koyacak.

2- Beklentiler gerçekleşmediği için sermaye arttırımından vazgeçecek.

3- Her iki olasılıkta da kulübü mali yönden sıkıntılı günler bekliyor. Çünkü kulübün nakit durumu iç açıcı değil.

4- Sermaye artırımı için stat gelirlerinin Sportif AŞ'ye devredilmesi de yinemercek altında. Galatasaray Spor Kulübü'ne ait Türk Telekom Arena'nın gelirlerinin başka bir şirkete devri için genel kurul onayı gerektiği belirtiliyor.

Pişman oldu

SPK, “2014'e 4” bülteninde Galatasaray'ın yaklaşık 1 yıldır beklediği sermaye artırımı konusunda kararını bildirdi. Ne var ki getirilen şartlar sermaye artırımına büyük önem veren kulübü şoka uğrattı. Umutla bekleyensarı-kırmızılı yönetim adeta pişman oldu. SPK yapılacak olan sermaye artırımının tümünü Galatasaray'ın karşılamasını istedi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!