comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray taraftarına F.Bahçe çağrısı!

15 Şubat 2014, Cumartesi 11:06

Gazeteci Fatih Altaylı, köşe yazısında Galatasaraylı taraftarlara seslendi ve Fenerbahçe'nin yanında olmaları gerektiğini dile getirdi.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Fenerbahçe camiasının Pazar günü gerçekleştireceği "Türkiye için adalet, Fenerbahçe için adalet" yürüyüşüne Galatasaraylıları'ın da gitmesi gerektiğini söyledi.

İşte Fatih Altaylı'nın çok konuşulan o köşe yazısı...

"Yarın Gezi'de egemen olan ruh hâlâ sürüyor olmalı ki Fenerbahçeliler yalnız yürümeyecekler. Yanlarında Galatasaraylılar da, Beşiktaşlılar da olacak.
 
"Adalet için" hep birlikte bağıracaklar. Aslına bakarsanız 3 Temmuz süreci, Fenerbahçe'ye çok zarar verdi gibi görünse de aslında çok şey de kazandırdı.
Verdiği hasar daha çok parasal ve geçici ama kazandırdıkları kalıcı. En başta herkesin saygısını kazandırdı.
 
Diyeceksiniz ki, "Şike yapan bir kulüp nasıl saygı kazanır?" Kazandı, çünkü nasıl bir birliktelik içinde olduklarını, nasıl bir dayanışma içinde olduklarını ve nasıl bir mücadele azmiyle hareket ettiklerini gösterdi herkese.
 
Birbirlerine, kulüplerine ve başkanlarına nasıl sahip çıktıklarını. Bu az buz bir şey değildir ve emin olun ki, benim canım gibi sevdiğim camiamda böyle bir şey kolay kolay ortaya çıkmazdı.
 
Ali Sami Yen'in şeref tribününde Aziz Yıldırım'ın yanındaki adamlar tarafından neredeyse ölümüne dövülmek istenmiş biri olarak benim bile Aziz Yıldırım'a saygım arttı. Bu denli büyük bir mücadeleye saygı gösterilir çünkü.
 
Fenerbahçe'nin şikeci olup olmadığına gelince. Fenerbahçe şike yapmış mıdır, yapmamış mıdır bilemem. Ama emin olduğum bir şey var. Şike yaptıysa da, yapmadıysa da Aziz Yıldırım "adil yargılanmadı". 
 
"Fenerbahçe küme düşürülmemeli" diye ilk yazan ben olduğum gibi, bunu da daha önce yazdım. Ama tekrarlamakta fayda var.
 
Aziz Yıldırım'ın mahkûm olduğu şike davası adil bir yargılama değildir. Çünkü kimse şikeyi kendi kendine yapamaz. Bir şike teklif eden olur, bir de şikeyi kabul eden. Burada teklif ettiği iddia edilenler mahkûm olurken, karşı tarafa yönelik bir mahkûmiyet yoktur. Ya da benzer suçlamalarla yargı karşısına çıkanlardan sadece Aziz Yıldırım mahkûm edilirken, aynı dönemde aynı suçu işlediği öne sürülen başkaları Federasyon Başkanlığı ile taltif edilmiştir.
Taraftarı olduğum kulübün en büyük rakibinin adil yargılanmasını tüm Galatasaraylılar talep etmelidir.
 
O yüzden de yarın tüm Galatasaraylılar, Kadıköy'e gitmelidir."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!