comScore

Galatasaray Galatasaray

Aslan'da seri son bulabilir!

15 Şubat 2014, Cumartesi 02:33

Galatasaray savunmasındaki eksikler, sarı-kırmızılıların defans düzenindeki istikrarı sekteye uğratabilir. Chedjou ve Hakan Balta'nın yokluğunda ise Mancini'nin alternatifleri bol.

Süper Lig'de MP Antalyaspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Galatasaray, son 6 haftada kaleisini gole kapattı.Sarı-kırmızılılarda defans hattındaki eksikler ise takımın son haftalarda savunmada yakaladığı istikrarı sarsabilir.

Aurelien Chedjou sarı kart cezası dolayısıyla Akdeniz ekibi karşısında yer alamayacak. Son zamanlarda defansın göbeğinde formu artıran Hakan Balta ise sakatlandı. Sarı-kırmızılılarda 4'lü defans kurgusu düşünüldüğünde Semih Kaya'nın partneri olarak Ceyhun Gülselam, Gökhan Zan, Burdisso ve Koray Günter'in isimleri ön plana çıkıyor.

Sakatlığı tam olarak düzelen Gökhan Zan, Antalyaspor karşısında hocası Roberto Mancini'den görev bekliyor. Takıma hızlı adapte olan yeni transfer Guillermo Burdisso da şans bulabilecek isimler arasında. Son haftaların formda ismi Ceyhun Gülselam'ın ise ön liberodan savunmanın göbeğine çekilmesi ihtimali de bulunuyor. Maç eksiği bulunan Koray Günter'in de oynama ihtimali az görülüyor.

SAVUNMA DEĞİL KALE!

Galatasaray son 6 resmi maçında 4 galibiyet 2 beraberlik alırken 15 gol atıp kalesinde hiç gol görmedi. Galatasaray Ziraat Türkiye kupası maçında Elazığspor'u sahasında 3-0 yendikten sonra lig maçında Bursaspor'u 6-0 yenmişti.

Galatasaray geçen hafta içi Ziraat Türkiye kupası grup 5.hafta maçında da Tokatspor'u deplasmanda 3-0, lig maçında ise Eskişehirspor'u sahasında 3-0 yenmeyi başardı. Galatasaray bu hafta içi sahasında M.P.Antalyaspor ile 0-0 berabere kalırken18.haftada oynadığı Gaziantepspor lig maçında da rakibinden gol yememişti.

MANCINI FARKI

Süper Lig'in ilk 5 haftasında Galatasaray'da Fatih Terim görev yapmış ardından yaşanan olaylardan sonra tecrübeli teknik adam ayrılmıştı. Süper Lig'in 6. haftasında Claudio Taffarel takımın başında maça çıkmış ardından Roberto Mancini göreve gelmişti.

Roberto Mancini, Süper Lig'de ilk maçına 7.haftada Akhisar Belediyespor karşısında çıkmıştı. Mancini'nin göreve başladığı 7.haftada 20.hafta sonuna kadar geçen sürede puan durumu yapılırsa İtalyan teknik adam yönetimindeki Galatasaray ligin lideri oluyor. Galatasaray 14 haftada 30 puan toplarken ezeli rakibi Fenerbahçe 29 puan toplayabildi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!