comScore

Galatasaray Galatasaray

Mancini, Lucescu'yu tarihe gömebilir!

14 Şubat 2014, Cuma 10:35

Galatasaray'da Fatih Terim'in yerine göreve geldikten sonra defansif anlayışı tamamiyle değiştiren teknik direktör Roberto Mancini, çalışmalarının karşılığını da son dönemde aldı

Galatasaray'da Fatih Terim'in yerine göreve geldikten sonra defansif anlayışı tamamiyle değiştiren teknik direktör Roberto Mancini, çalışmalarının karşılığını da son dönemde aldı. Ziraat Türkiye Kupası'nda 6 mücadelede kalesinde gol görmeyen sarı-kırmızılılar, bu başarıya son olarak 12 yıl önce ulaştı.

2001/02 sezonunda ezeli rakipleri Fenerbahçe ile ciddi bir şampiyonluk yarışına giren Galatasaray, Mircea Lucescu'nun önderliğinde son 8 maçında 7 galibiyet ve 1 beraberlik alırken, son 7 mücadelede de kalesini gole kapattı. 
7 MAÇ GOL YENMEDİ, ŞAMPİYONLUK GELDİ!

Sarı-kırmızılılar, o sezonu 78 puanla tamamladı ve 2. sırada yer alan 75 puanlı Fenerbahçe'nin 3 puan önünde şampiyonluğa ulaştı. Sezon sonunda ise defansif anlayışı ile ön plana çıkan Rumen teknik adam Lucescu'yu şampiyonluk kurtaramadı ve yönetim ayrılık kararı aldı.

28 Nisan 2002'den sonra, 12 Şubat 2014 Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı Antalyaspor mücadelesini 0-0 tamamlayarak üst üste 6. maçını gol yemeden tamamlayan Mancini'nin öğrencileri, 17 Şubat Pazartesi günü Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Antalyaspor ile deplasmanda oynayacakları mücadelede Lucescu'nun elde ettiği başarıyı egale etmek için sahada bulunacak.

MANCINI İLK 12 MAÇTA YAPAMADI!

Galatasaray'ın İtalyan hocasının takıma defansif anlayışı tam olarak aşılaması ise kolay olmadı. Mancini'nin göreve gelmesi sonrasında ilk maçlarda bocalayan sarı-kırmızılılar, 49 yaşındaki antrenörün kontrolünde çıktığı ilk 12 maçta da rakip takımın gol atmasını engelleyemedi.

İlk döneminde her maç sonrasında defansa dikkat çeken Mancini'nin G.Saray'ı, defansif açıdan parlak geçmeyen 12 maçın ardından, 6 Aralık günü Elazığspor'u 2-0 yendi ve başarılı antrenör de mücadelenin ardından yaptığı açıklamada, "Uzun süren bir periyottan sonra gol yemedik. Bu beni çok sevindirdi" sözleri ile defansa verdiği önemi gözler önüne serdi.

TERİM DÖNEMİNDE EN FAZLA 3 MAÇ

Galatasaray, sezon ortasında görevden alınan Fatih Terim'in teknik direktörlük yaptığı 3. dönemde ise en fazla 3 maçta kalesini gole kapattı. Hücumu çok seven bir antrenör olarak bilinen Terim'in takımın başında olduğu 2011/12 sezonunda sarı-kırmızılılar 2 kez, 3 maçlık serilerle gol yemedi.

Mancini'ni sistem değişikliği ile birlikte oldukça etkili bir defansif anlayışa sahip olduğu gözlenen Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de de tamamlanan 20 hafta sonucunda yediği 17 gol ile ligin en az gol yiyen ekibi konumunda bulunuyor.

Kaynak: Sporx

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!