comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'ın rakibi Barça ve Real!

14 Şubat 2014, Cuma 10:30

Avrupa'nın büyük liglerinin fikstürleri incelendiğinde, Galatasaray ile birlikte 26 Ocak ve 26 Şubat tarihleri arasında en çok maç sayısına Barcelona ve Real Madrid ulaşacak.

Sezonun ikinci yarısı ile birlikte çıkışa geçen ve Devler Ligi'nde oynanacak kritik Chelsea mücadeleleri öncesinde formunun zirvesine çıkan Galatasaray'da, teknik direktör Roberto Mancini'nin son dönemde en çok şikayet ettiği konuların başında fikstürün sıkışıklığı geliyor.

Mancini'nin öğrencileri, üstlerindeki maç yükü ile Avrupa'nın dev kulüpleri ile yarışır duruma geldi. 3 kulvarda birden yoluna devam eden sarı-kırmızılılar, zorlu fikstürde, Chelsea mücadelesi öncesinde Süper Lig'de şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan 2 maça daha çıkacak.

30 GÜNDE TAM 9 MAÇ!

17 Şubat Pazartesi günü Medical Park Antalyaspor ile deplasmanda karşılaşacak olan G.Saray, sonrasında da sonrasında ise 22 şubat günü derbide Beşiktaş'ı ağırlayacak. Temposu çok yüksek olan bir sezon geçiren Mancini'nin öğrencileri 26 Şubat günü de Chelsea'yi Türk Telekom Arena'da ağırlaması ile birlikte son 1 ayda 9. maçına çıkmış olacak.

26 Ocak günü Spor Toto Süper Lig'in 2. yarısının ilk maçında deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşan Galatasaray, İngiliz devi ile yapacağı ilk Devler Ligi maçı öncesinde geçen 1 ayda, 3 Türkiye Kupası karşılaşmasında sahne alırken, 5 de Süper Lig mücadelesi oynayacak.

CHELSEA 1 MAÇ AZ OYNAMIŞ OLACAK!

Sarı-kırmızılıların Devler Ligi'ndeki rakibi Chelsea ise 26 Ocak ve mücadelenin oynanacağı 26 Şubat tarihi arasında 8 mücadeleye çıkacak. İngiltere Federasyon Kupası'nda yoluna devam eden Londra ekibi, 26 Ocak tarihinde bu kupada Stoke City ile karşılaşırken, sonrasında da Premier Lig'de 4 karşılaşma oynadı. Şubat'ın 15'inde Manchester City ile Federasyon Kupası 5. Tur'unda kozlarını paylaşacak olan İngiliz ekibi, 22 Şubat'ta da evinde Everton'ı konuk ettikten sonra Türk Telekom Arena'ya gelecek.

BARCELONA, REAL MADRID VE GALATASARAY!..

Avrupa'nın büyük liglerinin fikstürleri incelendiğinde, Galatasaray ile birlikte 26 Ocak ve 26 Şubat tarihleri arasında en çok maç sayısına Barcelona ve Real Madrid ulaşacak. 30 günlük süreçte İspanya Kupası'nda yarı finalde 2 ayaklı mücadeleler oynayan iki dev ekip de Galatasary gibi son 1 ayda 9 mücadelede sahada yer alacak.

G.SARAY, EN ÇOK MAÇ YAPAN 7. TAKIM!

Avrupa'nın 5 büyük liginde sezon başıdan bu yana yapılan mücadelelere bakıldığında da, Galatasaray'ın üst sıralarda yer aldığı göze çarpıyor. Sarı-kırmızılılar Fenerbahçe ile oynadıkları Süper Kupa mücadelesi ile başladıkları sezonda toplam 37 mücadeleye çıkarken, en çok maç yapan 7. takım oldu. Avrupa'da en çok maça çıkan ekipler, 39 maç ile İngiltere Premier Lig'den Manchester City ile Swensea City ve İspanya La Liga'dan Barcelona oldu.

Bu takımlarından dışında 'Ada'nın devleri Arsenal, Chelsea ve Tottenham sezon başından bu yana 38 karşılaşma yaparken, Real Madrid 37, Paris Saint Germain 36 ve 6 farklı kulvarda yarışan Bayern Münih ise 34 karşılaşma için sahada hazır bulundu.

GALATASARAY
20 Süper Lig
1 Süper Kupa
9 Türkiye Kupası
6 Şampiyonlar Ligi
Toplam 37 maç

CHELSEA
6 Şampiyonlar Ligi
26 Premier Lig
3 Lig Kupası
2 FA Cup
1 UEFA Süper Kupa
Toplam 38 Maç

ARSENAL
6 Şampiyonlar Ligi
2 Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi
26 Premier Lig
2 Lig Kupası
2 FA Cup
Toplam 38 Maç

MANCHESTER CITY
6 Şampiyonlar Ligi
25 Premier Lig
5 Lig Kupası
3 FA Cup
Toplam 39 Maç

SWENSEA CITY
4 UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme
6 UEFA Avrupa Ligi
26 Premier Lig
1 Lig Kupası
2 FA Cup
Toplam 39 Maç

TOTTENHAM
2 UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme
6 UEFA Avrupa Ligi
26 Premier Lig
3 Lig Kupası
1 FA Cup
Toplam 38 Maç

PARIS SAINT-GERMAIN
6 Şampiyonlar Ligi
24 Ligue 1
2 Fransa Kupası
3 Lig Kupası
1 Fransa Süper Kupası
Toplam 36 Maç

BARCELONA
6 Şampiyonlar Ligi
23 La Liga
8 Copa Del Rey
2 İspanya Süper Kupa
Toplam 39 Maç

REAL MADRID
6 Şampiyonlar Ligi
23 La Liga
8 Copa Del Rey
Toplam 37 Maç

BAYERN MÜNİH
1 Almanya Süper Kupası
20 Bundesliga
6 Şampiyonlar Ligi
4 Almanya Kupası
2 FIFA Dünya Kulüpler Kupası
1 UEFA Süper Kupası
Toplam 34 Maç


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!