comScore

Galatasaray Galatasaray

Valilikten Ünal Aysal için son nokta!

12 Şubat 2014, Çarşamba 12:31

İstanbul Valiliği'nden Galatasaray yönetimine gönderilen belgeye ulaşıldı.. İl Dernekler Müdürlüğü yazısında, 22 Haziran 2013'te seçilen Aysal yönetiminin 3 yıl görevde kalabileceği belirtildi.

Ünal Aysal, ‘erken seçim' kararı almadığı sürece Galatasaray'da Mayıs 2016'ya kadar seçimli genel kurul yapılmayacak. Camia içinde 22 Haziran 2013'ten bu yana yaşanan ‘Yönetimin görev süresi 3 yıllık mı, 11 aylık mı' tartışmaları Valilik belgesiyle tarih oldu.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Galatasaray Kulübü'ne 4 Şubat2014 tarihinde İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü'nden gönderilen ve mevcut yönetimin 3yıl işbaşında kalabileceğini ortaya koyan belgeye ulaşıldı.

SEÇİLİR SEÇİLMEZ TARTIŞMA

Sarı kırmızılı kulüpte Valilik yazısıyla son bulan tartışma, 22 Haziran 2013'te yapılan genel kurulla başlamıştı.

Ekibini değiştirmek adına erken genel kurul kararı alan Aysal ve seçilen yeni yönetimi daha ilk gününde görev süreleri ile ilgili tartışmayla karşı karşıya kaldı. Aysal muhalifleri, yapılan seçimin sadece 11 aylık olduğunu belirtip, tüzük gereği kulübün Mayıs 2014'te seçime gitmek zorunda olduğunu dile getirdi. Bazı genel kurul üyeleri ise hukuki yollara dahi başvurdu.

VALİLİĞE İNCELEME TALEBİ

Ünal Aysal ve kurmayları da bu tartışmalara son vermek üzere, bazı üniversiteler ile tanınmış hukuk profesörlerinden 2016 Mayısı'na kadar görevde kalabilecekleri yönünde görüş aldı ve bununla da yetinmeyerek olayı resmiyete dökmeye karar verdi.

Yönetim, 16 Ocak 2014 tarihinde İl Dernekler Müdürlüğü'ne başvurup gerekli incelemenin yapılmasını talep etti. İl Dernekler Müdürlüğü'nün yaptığıdetaylı incelemenin sonucu, 4 Şubat 2014 tarihinde Galatasaray Kulübü'ne resmi bir yazıyla iletildi.

YENİ KONGRE TARİHİ DE BELLİ

İl Dernekler Müdürü Eyüp Dursun Ergür imzalı yazıda, Galatasaray Kulübü'nde 22 Haziran 2013'te göreve seçilen Ünal Aysal ve yönetim kurulunun görev süresinin 3 yıl olduğu belirtildi. Sarı kırmızılı kulübün olağan konrge tarihi de 2016 yılının Mayıs ayının ikinci yarısı olarak bildirildi. Böylece, aylardır devameden tartışma resmen sona ermiş oldu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!