comScore

Galatasaray Galatasaray

Yıldırım'ın sözleri için ne dedi?

11 Şubat 2014, Salı 15:25

Galatasaray Spor Kulübü yöneticilerinden Sedat Doğan, sarı-kırmızılıların gündemine yönelik açıklamalarda bulundu.

Galatasaray yöneticisi Sedat Doğan, "Puan farkı nasıl açıldıysa öyle kapanır. Bir lig maratonu yaşıyorsunuz. Anadolu'daki takımlar da çok güçlü; herkes birbirini yenebilir. Biz nasıl puan kaybettiysek rakiplerimiz de kaybedebilir. Biz takımımıza güveniyoruz. Önemli olan bizim kazanmamız. Takımımız da gerekeni yapıyor zaten" dedi.
 
AZİZ YILDIRIM'IN SÖZÜYLE İLGİLİ...
 
Doğan, "Aziz Yıldırım'ın 'Galatasaray'ı yeneceğiz' sözüne cevap vermem. Galatasaray forması her maça kazanmak için çıkar. 100 yıllık bir rakabet var. Kimi zaman biz kimi zaman onlar yeniyor. Ama biz şampiyonluk yarışında her maçı kazanmalıyız. Onlar kazanacaklarını iddia edecekler, biz de tersini. Ama biz şampiyon olacağımıza inanıyoruz" dedi.   
 
"KÜFÜR DİLE YERLEŞMİŞ BİR OLGU"
 
Doğan, statlarda küfürden kaynaklanan yeni ceza yönetmeliğini de eleştirerek, "Taraftarımız 3 senedir, Arena'da mükemmel bir performans gösteriyor. Kulübümüze ceza aldıracak davranışlardan kaçınıyor. Ben yıllardır tribünlerin içinde olan bir insanım. 1990'lı yılların başında Galatasaray taraftarının sahaya hiç bir şey atılmayacak diye tezahüratı vardı.
 
"TFF'nin aldığı son kararı ben çok eleştiriyorum. Bu ülkede çözülemeyen küfür problemini, Milli eğitimle çözemediğimiz, ailelerle çözemediğimiz bir konuyu kulüplerin sırtına bu şekilde yükleyemezsiniz."
 
"Küfür bizde dile yerleşmiş bir olgu. Daha önce yönetmelikte bir devamlılık ilkesi vardı. Şimdi yeni kuralla hiçbir devamlılık ilkesi uygulamıyorsunuz. Bir saniye bile küfür olsa ben şu cezayı vereceğim diyorsunuz. Böyle giderse gün gelir statlarda seyircili maç oynatamazsınız. 4. tekrardan sonra saha kapatma cezaları başlıyor. İkişer maç kapanmaya başlıyor, 5. ve 6. cezadan sonra. Arkasından hep seyircisiz oynamaya başlarsınız. Kimin raporunu göre bunlar verilecek. Maçlardaki gözlemcilerin raporuna göre. Yüzde 10'un küfür etmesi gerek deniyor, yeni yönetmelikte bunu nasıl tespit edeceksiniz. Somut ölçütü yok" ifadelerinin kullandı.   "
 
"TAHKİM'İN İRADESİNE KARAR VERİYORSUNUZ"
 
Sedat Doğan, "TFF Yönetim, yabancı kontenjanıyla ilgili olarak bunu değiştirirken 18 kulübün onayını almış mı? Almamış. Artı doğru olanın yapılması gerekir. Bir kişi itiraz ederse olay Tahkim'e gidermiş. O zaman siz Tahkim'in iradesine bugünden karar veriyorsunuz.
 
6"+0+4 ya da 5+0+3 gibi formüller etrafında dönen kararlar keyfi kararlardır. Niye 7 değil de 5 ya da 6. Zaten buna TFF karar veriyor. Siz buna objektif olarak buna bir şey diyemezsiniz. TFF öyle uygun görüyor, uyguluyor. Galatasaray'ın bunlarla ilgili problemi yok. Galatasaray'ın ortaya koyduğu tez, AB yurttaşı olan futbolcularla ilgili.  "
 
"AB PASAPORTLU OYUNCULAR İLE İLGİLİ..."
 
Doğan, AB pasaportu taşıyan oyuncularımızın yerli statüsünde oynamaları için yaptıkları başvuruyla ilgili süreç devam ediyor. Hukuka yansıyan şey belli bir süre alır. Bugünden yarına bir şey çıkmayadabilir.
 
"Uluslararası antlaşmalar var. Tahkim Kurulu bu işi üzerinden attı. 'Ben karar mercii değilim' diyor. TFF de değil. O zaman kim karar mercii?"
 
"Türkiye'nin yaptığı antlaşmalara mecburen siz tarafsınız; çünkü Türkiye'de yaşıyorsunuz. Mütekabiliyet esası var. Nihat Kahveci, Arda Turan ve yüzbinlerce Avrupa yaşayan Türk pasaportlu futbolcu var. Oralarda yerli statüsünde oynuyorlar. Siz neden bu işi çıkmaza sokuyorsunuz. Ne gerek var" ifadelerini kullandı. "

Radyospor

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!