comScore

Galatasaray Galatasaray

'Drogba'yla yollar ayrılmalı...'

10 Şubat 2014, Pazartesi 09:34

Galatasaray'da gündemin önemli maddelerinden biri Fildişili yıldızın yenilenmeyen sözleşmesi... Drogba'yı yakından tanıyan Sarı-Kırmızılılar'ın eski kaptanı Ayhan Akman, “Teşekkür edilip yollar ayrılmalı” dedi.

Galatasaray'da son günlerin en çok merak edilen konulardan bir tanesi yıldız futbolcu Dider Drogba'yla sözleşme yenileyip yenilenmeyeceği.

Oyuncu hakkında konuşulanlar ise Sarı-Kırmızılı taraftarların canını sıkacak cinsten. Geçtiğimiz hafta içinde Amerikan kaynakları Fildişili yıldızın MLS takımlarından Seattle Sounders ile önümüzdeki sezon için anlaştığını iddia etti.

Sarı-Kırmızılılar'ın ikinci başkanı Özkan Olcay ise önceki gün oyuncunun özgür iradesiyle karar verebileceğini söyledi. Drogba için bu gelişmeler yaşanırken, Fildişili yıldızı çok iyi tanıyan Galatasaray'ın eski kaptanı Ayhan Akman, Bugün Gazetesi'ne konuştu.

‘Verebileceğini verdi'

Sarı-Kırmızılı takımın Drogba ile yollarını ayırması gerektiğini belirten Akman, “Hem yaş olarak hem de performans olarak yavaş yavaş düştü. Bir buçuk senedir önemli hizmetler yaptı. Tabii ki çok büyük bir oyuncu. Ama Burak ve Umut'un yanına, genç ama deneyimi olan Avrupa'nın iyi golcülerinden birinin alınması taraftarıyım. Drogba'ya teşekkür edilip, yolların ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Bu, Drogba'nın kötü oyuncu olduğu anlamına gelmiyor ama bence Galatasaray'daki misyonu bitti. Verebileceğini verdi” ifadelerini kullandı.

Boşnak ismin menajeri açıklamıştı

Sarı-Kırmızılı yönetimin ise Fildişili yıldızla sözleşme yenilemek için acele etmemesi dikkat çekiyor. Teknik heyetin başka planları olduğu ortaya çıktı. Teknik direktör Roberto Mancini, çok daha genç ama aynı zamanda yıldız niteliği taşıyan bir golcü almayı amaçlıyor. Bu golcünün ise Edin Dzeko olduğu öğrenildi. Mancini, Manchester City'yi çalıştırırken, Dzeko'yu Wolsfburg'dan transfer etmişti. Boşnak oyuncunun menajeri Naser Hukic, daha önce BUGÜN'e yaptığı açıklamada ‘'Mancini, Dzeko'yu seviyor ve takımında istiyor'' demişti. Galatasaray'ın, Bosna Hersek Milli Takımı'yla Dünya Kupası'nda mücadele edecek Dzeko'yla Dünya Kupası'ndan önce anlaşma zemini oluşturmaya çalıştığı öğrenildi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!