comScore

Galatasaray Galatasaray

Arena'dan Es-Es de çıkamadı!

08 Şubat 2014, Cumartesi 20:57

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray, evinde Eskişehirspor'u konuk etti.

Zirve yarışını sürdüren Galatasaray, TT Arena'da konuk ettiği Eskişehirspor'u 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Saat 19:00'da başlayan mücadeleyi hakem Cüneyt Çakır yönetti.
GALATASARAY: 3 - ESKİŞEHİRSPOR: 0

STAT: TT Arena
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Cüneyt Çakır
GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Ceyhun, Hakan, Telles (dk. 84 Veysel), Hajrovic (Dk. 69 Emre), Melo, Selçuk, Sneijder (Dk. 90 Umut), Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini

ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Tarık, Akaminko, Servet, Özgür, Kamara, Hürriyet (Dk. 78 Aytaç), Lawal (Dk. 72 Erman), Erkan, Jorquera, Bienvenu (Dk.63 Necati)
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

GOL: Dk. 6 Burak; Dk. 32 Chedjou, Dk. 90 Umut
SARI KART: Dk. 18 Chedjou, dk. 31 Erkan, Dk. 79 Aytaç; Dk. 85 Servet

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Eskişehirspor'u konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, kadroda bazı değişikliklere gitti. İtalyan teknik adamın Eskişehirspor'a karşı sahaya sürdüğü ilk 11 ve oyun formasyonu, ligde son oynanan ve 6-0 kazanılan Burssapor maçının kadrosuna göre farklılıklar gösterdi. Bursaspor maçının ilk 11'inde yer alan Semih Kaya, Drogba ve Eboue'nin yerine, Eskişehirspor maçında Chedjou, Alex Telles ve İzet Hajrovic sahada yer aldı.

Eskişehirspor'da ise geçen haftaya göre sadece Aytaç'ın yerine yeni transfer Lawal yer aldı. Dizbağları kopan diego'nun yerine ise geçen hafta olduğu gibi Servet forma giydi.

Mücadeleye hızlı başlayan beklendiği gibi ev sahibi Galatasaray oldu. 6. dakikada Hajrovic'in ara pasında savunmanın arkasında kaleciyle karşı karşıya kalan Burak Yılmaz, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 2014'teki ilk resmi golünü atan golcü isim bu sezonki 11. sayısına da ulaşmış oldu.

Sarı kırmızılılar, oyunun kontrolünü hiç bırakmadı ve 32. dakikada 2. golü de buldu. Sol tarafta serbest vuruş kullanan Sneijder'in ortasında, kale sahası önünde iyi yükselen Chedjou, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.20. dakikada sarı kartı nedeniyle gelecek hafta iin cezalı duruma düşen Chedjou, bu sezonki 2. golüne kavuşmuş oldu...

İkinci yarıda ise Galatasaray, oyunu rölantiye alınca Esişehirspor daha fazla karşı yarı alanda görülmeye başladı. 53. dakikada Jorquera'nın karşı karşıya kaldığı anda Musalera sahneye çıktı. daha sonra Erman'ın pasında da araya giren isim Uruguaylı kaleci oldu. Galatasaray ise Hajrovic ile iki kez çok net fırsatı kullanamadı.

Galatasaray, kalan bölümde alanını iyi kapattı ve pozisyın vermedi. Son anlarda Umut'la bir gol daha bularak da mücadeleyi 3-0 kazanmayı başardı. Bu sonuçla sahasındaki üstüste 7. galibiyetini alıp puanını 40'a yüselten Galatasaray, 2. saıradaki yerini korudu. Fenerbahçe ile arasındaki farkı da 4'e indiren sarı kırmızılılar, Sivasspor-Fenerbahçe maçını beklemeye başladı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!