comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'a dört şirketten talep var!

08 Şubat 2014, Cumartesi 10:35

Türk Telekom ile olan forma göğüs reklamı anlaşası bu sezon sonu bitecek olan Galatasaray'a dört uluslararası şirketten talep var. Sarı kırmızılılar pazarlığa 10 milyon Euro'dan açacak. Aslan bu rakama imza atarsa Türkiye'de forma göğsü en pahalı futbol takımı unvanını alacak.

Son dönemlerde sponsorluk gelirlerinde büyük hamle yapan Galatasaray, forma göğüs reklamı gelirini de katlayacak bir anlaşmanın eşiğinde bulunuyor.

Sarı kırmızılılar 2014-15 sezonundan itibaren göğüs reklam gelirini 14 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor. Aslan'ın göğsüne 4 dünya şirketi talip. Son iki sezonda şampiyonlar ligi'nde elde edilen başarının yanı sıra Drogba ve Sneijder gibi yıldızlarla sponsorların dikkatini çeken Galatasaray'ın Türk Telekom ile olan 5 yıllık forma göğüs reklamı sponsorluğu 2013-2014 sezonu sonunda bitecek.

31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla yeni firmalarla görüşme hakkı olan Aslan'a şimdiden cazip teklifler gelmeye başladı.

KAPIYI 10 MİLYON EURO'DAN AÇACAK

Sarı kırmızılı formada görünmek isteyen Uzakdoğu'dan dünyaca ünlü iki elektronik firması, Ortadoğu'dan bir havayolu şirketi ve yine uluslararası bir enerji-petrol kuruluşu kulüple temasa geçti.

2008-2009 sezonunda yapılan anlaşma ile Türk Telekom firmasından forma göğüs reklamı karşılığında 10 milyon dolar yıllık gelir elde eden Galatasaray, gelirini yıllık 10 milyon Euro yani 14 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor. Aslan bu rakama imza atarsa Türkiye'de sadece forma göğüs reklam geliri en yüksek kulüp unvanını alacak olacak.

YILLIK SPONSORLUK GELİRİ 50 MİLYON DOLAR

Diğer yandan Galatasaray'ın Seyrantepe'deki yeni stadının isim sponsoru olan Türk Telekom, 5 yıl daha daha adını koruyacak. 2011/2012 sezonunda yaklaşık 45 milyon dolar sponsorluk geliri olan Galatasaray Kulübü, son 3 sezonda gelen başarılarla gelirini 5 milyon dolar daha artırarak 50 milyon dolara çıkardı.

Sarı kırmızılı kulüp futbol takımının dışında kadın basketbol ve voleybol takımlarına da ilk kez sponsor temin etti.

Galatasaray
Mevcut: 5 milyon dolar
Gelecek olan: 14 milyon dolar

Fenerbahçe
15 milyon dolar*
*Avea kol reklamı geliri dahil

Beşiktaş
Mevcut: 3 milyon dolar
Gelecek sezon: 6 milyon dolar

Trabzonspor
3.7 milyon dolar

EN PAHALI GÖĞÜS MANU'NUN

GS
Mevcut: 3.7 milyon Euro
Gelecek: 10 milyon Euro

BJK
Mevcut: 2.2 milyon Euro
Gelecek: 4.4 milyon Euro

FB:
11 milyon Euro*
Avea kol reklamı dahil.

Trabzonspor: 2.7 milyon Euro

Manchester United: 43 milyon Euro
Barcelona: 34 milyon Euro
Real Madrid: 29 milyon Euro
Bayern Munih: 28 milyon Euro
Chelsea: 23 milyon Euro
Milan: 14 milyon Euro


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!