comScore

Galatasaray Galatasaray

Drogba giderse yerine o gelecek

07 Şubat 2014, Cuma 12:36

Galatasaray ile olan sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Didier Drogba'nın 2+1 yıllık kontratta ısrar etmesi sarı-kırmızılı yönetimin elini kolunu bağlamış durumda.

Galatasaray ile olan sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Didier Drogba'nın 2+1 yıllık kontratta ısrar etmesi sarı-kırmızılı yönetimin elini kolunu bağlamış durumda. ABD'den ciddi teklifler alan ancak önceliğini Galatasaray'a veren Drogba, Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak olan Chelsea maçlarından sonra sarı-kırmızılı yönetim ile bir kez daha masaya oturacak. Galatasaray ile daha önce yaptığı görüşmelerde 1+1 yıllık teklifi kabul etmeyen Drogba'nın 2+1 yıllık sözleşmede ısrarcı olması ve 4.5 yıllık milyon euro olan ücretinde indirime gitmemesi sarı-kırmızılı yönetimi alternatif planlara yöneltti.

DROGBA, 4.5 MİLYON EURO ALIYOR 

Öncelikli olarak Didier Drogba ile sözleşme yenilemek isteyen ancak Fildişili yıldız ile anlaşamaması durumunda rotasını alternatif isimlere çevirecek olan Galatasaray, listesindeki isimler için şimdiden nabız yoklamaya başladı. Teknik direktör Roberto Mancini'nin ısrarlı bir şekilde transfer edilmesini istediği Edin Dzeko için 13 milyon euroluk bir bonservis bedeli belirleyen Galatasaray, Drogba'nın aldığı yıllık 4.5 milyon euroluk ücretin daha azını da Edin Dzeko transferi için kullanmayı planlıyor.

MANCHESTER CITY'NİN İSTEDİĞİ RAKAM 

Manchester City'nin sezon sonunda vazgeçebileceği isimlerin başında gösterilen Edin Dzeko'nun Galatasaray flörtündeki en büyük sorun ise City'nin talep edeceği bonservis bedeli olacak. Sözleşmesi 2015 Haziran'ın da sona erecek olan Dzeko için 17 milyon euroluk bonservis bedeli belirleyen Manchester City'nin transfer sürecindeki en büyük kozu Roma'nın da Dzeko'yu transfer etmek istemesi olacak.

ÖNCELİK; "DROGBA'NIN KALMASI"

Didier Drogba'nın olası ayrılığının acısını süper bir yıldız ile gidermeyi planlayan Galatasaray'ın önceliği başkan Ünal Aysal'ın da ısrarlı tavrından dolayı Didier Drogba olacak.

Hakkında çıkan transfer haberleri hakkında kısa bir açıklama yapan Edin Dzeko da transfer kapısını açık bıraktı ve, "Şu anda Manchester City'de olmaktan dolayı mutluyum. Önümüzdeki sezon neler olacağını göreceğiz, her şey olabilir" dedi. Dzeko'nun menajeri Irfan Recepagiç de şu ana kadar kendilerine hiçbir kulüpten resmi teklif olmadığını ve Edin Dzeko'nun sözleşmesinin sonuna kadar Manchester City'de kalmak istediğini açıkladı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!