comScore

Galatasaray Galatasaray

Prekazi: 'G.Saray ile görüşmeler oldu ama...'

06 Şubat 2014, Perşembe 19:04

Galatasaray 9 genç transfer yaptı ve alt yapıdan sorumlu isimlerden Cevad Prekazi, önemli açıklamalarda bulundu.

FutbolArena - Galatasaray'ın eski oyuncularından Prekazi, Galatasaray'ın yeni transferlerini değerlendirdi.

Galatasaray'ı nasıl buluyorsunuz ? Transfer politikasını nasıl değerlendiriyorsunuz. Siz defalarca Galatasaray'ın gençlere yatırım yapması gerektiğini söylemiştiniz.
 
Bugüne kadar neler yapılmalı, alt yapıyla ilgili düşüncelerimin hepsini geçen sefer Trabzonspor maçına geldiğimde yöneticilerle konuşmuştuk. Ama maalesef o günden bu güne kadar bekliyorum o taraftan çıt çıkmadı. Benim düşüncelerim de büyük projeler var bunu da yapmak için tabi ki elimin güçlü olması gerekiyor. Ne zaman beni çağıracaklar bilemiyorum. Çağıracaklar mı onu da bilemiyorum. Benim yapmak istediklerimi ilk olarak 30 yıl önce Hollanda kulüpleri yaptı. Ajax, Feyenoord, Psv… Şu anda da Avrupa Kulüpleri Chelsea, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal bunu yapıyor. Bu büyük bir proje nasıl olacak nasıl yapılacak şu an da bilemiyorum…
 
Verdiğiniz yanıttan başka bir soru çıktı. Biz sizin altyapı için görevlendirilip öyle gittiğinizi biliyorduk. Bir anlaşma yapılmadı mı ?

 
Maalesef. Görüşmeler oldu sadece anlaşma olmadı. Bu iş için Başkan'da söyledi koşturmak lazım. Önce Uefa'dan bunu Türkiye'de yapılabilir mi diye bakmak lazım. Kurallarına uygun yapılması lazım. Ben biliyorum yapılabilir. İlk olarak kanununa bakılması lazım.
 
Peki Hocam Galatasaray'ı izleyebiliyor musunuz ?
 
Hayır maalesef izleyemiyorum. Sadece gollere bakabiliyorum. Dün akşam geçen hafta ki golleri izleyebildim. Burada lig maçlarını vermiyorlar sadece kupa maçlarını veriyorlar.Peki daha oynanacak 15 maç var şampiyonluk yarışını nasıl değerlendiriyorsunuz. Ben fikstüre baktım eğer Galatasaray deplasmanda Trabzonspor'u yenerse şampiyon olabilir. Bu hafta Galatasaray kendi sahasında Eskişehirspor ile Fenerbahçe ise deplasmanda Sivasspor ile oynayacak. Daha sonra Fenerbahçe'nin daha Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray deplasmanları var. Bu Galatasaray adına büyük bir avantaj. Tabi Galatasaray'ın da devamlı kazanması lazım. Bana göre Galatasaray'ın en zor maçı deplasmanda ki Trabzonspor maçı.
 
Peki Türkiye Ligi'n de bir kural var. 6+0+4 kuralı. Tff bu kuralı Türk futbolcularının önünü açmak için koyduğu belirtiliyor. Size göre bu kuralla Milli Takım ve kulüpler daha başarılı olabilir mi ?
 
Ben bu kurala her zaman karşıyım. Şimdi son 10 yıl da Galatasaray'ın alt yapıdan çıkarttığı oyuncular bir Arda var bir de şimdi Semih Kaya başka yok. Bana göre bu kötü bu sonuç. Burada maddi imkanların da etkisi yok. Oyuncu gençtir bakar para yok kulüpte satmak zorunda kalır ama Türkiye'de böyle bir durum da yok imkanlar yeterli. Ben bütün Avrupa Lig'lerini izliyorum bir sürü Türk oyuncu var Türkiye'de de ayı şekilde ama Türk Milli Takım'ı dünya kupasına gidemedi bu çok rezil bir sonuç. Avrupa'da da oynayan bir sürü Türk asıllı oyuncu var bu işlerle kim ilgileniyor bilemiyorum ama onlar bulunsa Türkiye Dünya Şampiyonu bile olabilir.
Haber: Yetkin Etkin

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!