comScore

Galatasaray Galatasaray

Tokatspor taraftarından Drogba tepkisi

05 Şubat 2014, Çarşamba 15:36

Tokatspor ile Galatasaray arasındaki Ziraat Türkiye Kupası kıarşılaşması öncesinde Tokatlı futbolseverler sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Roberto Mancini'ye tepki gösterdi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Tokatspor-Galatasaray karşılaşması öncesi kentte heyecanyaşanırken, taraftarlar gruplar halinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Ziraat TürkiyeKupası'nda gruplara kalan 8 takım arasında tek ikinci lig takımı olan Tokatspor'da, Galatasaray karşılaşması heyecanla beklendi. Maç öncesi kentte simitçisinden, ayakkabı boyacısına kadar çok sayıda vatandaş Tokatspor forması ve atkısıyla maç heyecanı yaşadı.

Galatasaray'ın tarihinde ilk kez geldiği kentte son hazırlıklar tamamlanırken, maçın oynanacağı Gaziosmanpaşa Stadyumu'nun giriş bölümüne Tokatspor bayrakları asıldı. Diğer yandan Tokatspor taraftarları Cumhuriyet meydanında bir araya gelerek, maçın heyecanını yaşadı.

"GALATASARAY'I KINIYORUZ"

Bu arada vatandaşlar, Galatasaray Teknik Direktörü RobertoMancini'ye, Tokat'a yıldız oyuncularını getirmediğinden dolayı tepki gösterdi. Cumhuriyet Meydanı'nda 14 yıldır simit satarak geçimini sağlayan Salih Alkan, Tokatspor'un kendilerinin baş tacı olduğunu söyledi.

Ayrıca üzgün olduğunu söyleyen Alkan, "Cimbom acaba neden as oyuncularını getirmedi? Tokatspor seyircileri bu maç için bilet aldı. Neden büyük sporcular gelmedi de yedek ağırlıklı geldi. Tokatspor'dan korkuyorlar mı, bu yanlış" dedi.Kentte esnaf olan Mehmet Eroğlu ise, "Galatasaray'ı kınıyoruz. Tokat'ı küçük gördükleri için as oyuncularını getirmedi. Maça da gidip takip edeceğiz"diye konuştu.

Bu arada Galatasaray takımı, karşılaşma öncesi konakladığı otelde maçın oynanacağı Gaziosmanpaşa Stadyumu'na gitti. Burada sahada kısa bir süre yürüyüş yapan kafile, ardından otele geçti. Takımın kaldığı otelin önünde toplanan taraftarlar dasarı-kırmızılı kafiyele sevgi gösterilerinde bulundu.

MANCİNİ DROGBA NEREDE?

Galatasaraylı taraftarlar, kale arkası tribünlerinde kendilerine ayrılan bölümü doldurarak, takımlarına destek oldu. Galatasaray taraftarlarının olduğu tribünde, "Mancini, Drogba nerede?" dövizi açıldı.

Karşılaşma öncesi, Türk Hava Kurumu Tokat Şubesinin organizesinde paraşütçüler, Tokatspor bayraklarıyla sahaya indi.

Tokatsporlu futbolcular, sahaya "kan acil değil, sürekli ihtiyaç" yazılı pankartla çıktı.

Türkiye Kupası'nda tarihinde 3. kez gruplarda mücadele eden Tokatspor, "3 büyükler"den Fenerbahçe'yi 2008-2009 sezonunda Türkiye Kupası D Grubu'nda 11 Ocak 2009'da Tokat'ta konuk etmişti. Tokat temsilcisi, bu maçta Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olmuştu.

Tokatlı futbolseverler, Fenerbahçe'nin ardından "3 büyükler"den Galatasaray'ı da izleme fırsatı buldu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!