comScore

Galatasaray Galatasaray

Yalçın ve Kafkas, Mancini'yi takip ediyor

05 Şubat 2014, Çarşamba 11:36

Spor Toto Süper Lig'in son 8 haftasına doğru girerken yerli hocalar Sergen Yalçın ile Tolunay Kafkas, Galatasaray'ın hocası Roberto Mancini ile zorlu mücadele içine girdiler.

Spor Toto Süper Lig'in son 8 haftasında Sergen Yalçın ile Tolunay Kafkas, Galatasaray'ın İtalyan çalıştırıcısı Roberto Mancini ile büyük bir rekabetin içine girdi.

Mancini yönetimindeki sarı-kırmızılı takım, son 8 haftanın en çok puan toplayan ekibi olarak ilk sırada yer alırken, Gaziantepspor ve Kardemir Karabükspor da bu dönemin en başarılı iki takımı oldu.

Galatasaray'ın 18 puan elde ettiği son 8 haftada Sergen Yalçın ile Tolunay Kafkas'ın ekipleri 17 puan topladı. Roberto Mancini, 11. haftadan sonra takımını 6. sıradan 2. sıraya taşırken, Tolunay Kafkaslı Kardemir Karabükspor, 13. sıradan 7'nciliğe ve Sergen Yalçın yönetimindeki Gaziantepspor da 16'ncılıktan 11. sıraya kadar yükseldi.

YALÇIN, GAZİANTEPSPOR'U AYAĞA KALDIRDI

Son 8 lig maçında en dikkat çekici sonuçlara Sergen Yalçın'ın yönetimindeki Gaziantepspor imza attı.

Sezona Bülent Uygun ile başlayan ancak daha sonra bu teknik direktörle yollarını ayıran Gaziantepspor, Sergen Yalçın'ın göreve gelmesinin ardından adeta kabuk değiştirdi.

Yalçın öncesindeki 11 haftada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan kırmızı-siyahlılar, son 8 haftada ise sadece bir kez mağlup oldu. Bu periyotta 5 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden Gaziantepspor, 17 puan topladı.

KAFKAS DA TAKIMINA BAŞARI GETİRDİ

Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Tolunay Kafkas da Sergen Yalçın gibi son 8 haftanın başarılı isimleri arasında yer aldı.

Süper Lig'e istikrarsız başlayan Kardemir Karabükspor, Tolunay Kafkas yönetiminde haftalar geçirdikçe kendini buldu. Karadeniz temsilcisi, Gaziantepspor gibi son 8 haftada 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgiyle 17 puan elde etti.

TEK RAKİPLERİ MANCİNİ

Sergen Yalçın ile Tolunay Kafkas'ın bu dönemdeki tek rakipleri Galatasaray'ın İtalyan çalıştırıcısı, Roberto Mancini oldu.

Fatih Terim'in yerine sarı-kırmızılı takımın başına geçen Mancini, geride kalan 8 haftada ekibine 18 puan kazandırdı. Bu dönemde rakiplerine yenilmeyen Galatasaray, 5 galibiyet ve 3 yenilgiyle 18 puan toplayıp Gaziantepspor ile Kardemir Karabükspor'un önünde yer aldı.

EN KÖTÜ PERFORMANSI ÇAYKUR RİZESPOR GÖSTERDİ

Ligin son 8 haftasında en kötü performansı ise Çaykur Rizespor gösterdi.

Bu periyotta galibiyet sevinci yaşayamayan ve 2 beraberlik alarak sadece 2 puan toplayabilen Çaykur Rizespor, 6 kez de mağlup oldu.

Kayseri Erciyesspor da son 8 maçında sadece 3 puan alabildi.

SON 8 MAÇLIK PUAN TABLOSU

Spor Toto Süper Lig'de son 8 maçta takımların topladığı puanlar şöyle:

Takım Puan
Galatasaray 18
Gaziantepspor 17
Kardemir Karabükspor 17
Fenerbahçe 16
Beşiktaş 15
Akhisar Belediyespor 13
Bursaspor 13
Trabzonspor 12
Eskişehirspor 11
Gençlerbirliği 11
Sivasspor 10
Torku Konyaspor 10
Elazığspor 9
Kasımpaşa 9
Medical Park Antalyaspor 7
Kayserispor 7
Kayseri Erciyesspor 3
Çaykur Rizesspor 2


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!