comScore

Galatasaray Galatasaray

Burdisso'nun menajerinden büyük oyun!

04 Şubat 2014, Salı 12:41

Boca ile 250 bin euroya Arjantinliyi kiralamak için anlaşan Aslan, 25'lik stoperi İstanbul'a getirdi. Menajer Hidalgo, sağlık kontrolü sonrası 600 bin euro imza parası istedi.

G.Saray, Arjantinli stoper Burdisso'ya imza attırana dek öldü öldü dirildi. Bocaile 250 bin euroya Arjantinliyi kiralamak için anlaşan Aslan, 25'lik stoperi İstanbul'a getirdi. Menajer Hidalgo, sağlık kontrolü sonrası 600 bin euro imza parası istedi. Krize giren transfer 500 bin euro+bonuslar ile güç bela tatlıya bağlandı.

Stoper transferinde başana gelmedik kalmayan G.Saray, transferin son gününde ecel terleri döktü. Arjantinli stoper Guillerme Burdisso'yu öğleyin İstanbul'a indiren Aslan, KAP'a görüşmelerini bildirdiği 25'lik savunmacıya resmi imzayı attırana kadar adeta öldü öldü dirildi. 11.38'de borsaya bilgi raporu veren Aslan, Roberto Mancini'nin listesinde yer alan Burdisso'nun transferini son güne sıkıştırınca uyanık menajere ekstradan adeta 600 bin euro ödemek zorunda kaldı.

SON TERCİHTİ, MECBUREN ALINDI

G.Saray, aslında yola Rhudolfo ismiyle yola çıkmıştı. 7 milyon euroluk bonservis nedeniyle bu oyuncuyu almayan ve kiralık modeli için ısrar eden G.Saray, Cagliari'den Astori ve İnter'den Ranocciho'dan da aynı sıkıntı nedeniyle vazgeçti. Kulüpler kiralama değil satışa izinverirken G.Saray, önceki gün son saniyede rotayı hocası Ranieri ile köpürleri atan Burdisso'dan yana çevirdi. Kulübü Boca Juniors ile kiralama konusunda anlaşan G.Saray, oyuncuya "Hemen İstanbul'a gel"diye uçağa bindirdi.

DANY'Yİ FIRSATA ÇEVİRDİLER

Ardından Başkan Ünal Aysal, açıklamayı yaptı. Ve G.Saray, bu transferi beklemeye başladı. Arjantinli oyuncu dün öğleyin İstanbul'a indi, işte ne olduysa ondan sonra oldu. Burdisso transferinin bittiği sözleri ve Dany'nin Beşiktaş'a bir gün önce kesin olarak verilmesini fırsat bilen menajer Fernando Hidalgo, ilginç bir pazarlığa girdi. Hidalgo, G.Saray'dan ekstradan 600 bin euro imza parası istedi. Mendes ve Juan Figer alışkanlığı olan imza parası yüzünden G.Saray profesyonelleri ile Hidalgo saatlerce pazarlık yapmak zorunda kaldı.

BONUSLAR DA CABASI

Tüm bu görüşmelerin ardından eli sıkışan G.Saray, Başkan ÜnalAysal'ın çabaları sonrasında Hidalgo'yu ikna edip transferi resmileştirdi. Yapılan anlaşma sonrası transferin son saatlerinde Burdisso Aslan oldu.Maliyet ise uyanık menajerin fırsatçılığı yüzünden arttı. Yapılan anlaşmaya göre G.Saray, Burdisso'ya 6 ay için 500 bin euro transfer, menajere de 600 bin euro imzaparası ödeyecek. Boca Juniors'a ise 250 bin euro dönecek. Cim Bom, tapu için 3 milyon euroluk opsiyon Arjantinli, 20 bin euro da maç başı alacak.

BÜYÜK TAKIMA GELDİM

Çiçeği burnunda G.Saraylı Guillerme Burdisso, Arjantin'den İstanbul'a hareketinden önce önemli açıklamalar yaptı. Burdisso, şöyle konuştu: "Carlos Bianchi, takım kurmasını bilmiyor. Bilse beni oynatırdı. Boca'da kadroda sürekli yer almamamın tek nedeni Bianchi. Bu yüzden G.Saray'ın teklifini hiç düşünmeden kabul ettim.

DEV BİR COŞKU

Amacım G.Saray'da yeterli şekilde forma şansı bulmak. Bunun için çok çalışacağım, aynı talihsizliği yeni takımımda yaşamak istemem. G.Saray, Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birisi. Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir takıma transfer olduğum için ayrıca sevinç duyuyorum."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!