comScore

Galatasaray Galatasaray

Melo, Milli takıma gidebilecek mi?

04 Şubat 2014, Salı 12:41

Galatasaray'ın son dönemde gösterdiği performans ile parlayan yıldızı Felipe Melo'nun, Brezilya Milli Takımı'na geri dönme olasılığı tartışılıyor.

Galatasaray'da son dönemde gösterdiği performans ile birlikte otoritelerden tam not alan ve taraftarın gözdesi haline gelenFelipe Melo, üst düzey performansı sonrasında '2014 Dünya Kupası'nda Brezilya Milli Takımı formasını giyer mi?' sorularını akıllara getirdi.

Bursaspor mücadelesinde 100. kez sarı-kırmızılı formayı sırtına geçiren Sambacı, ortaya koyduğu oyun ile Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Luiz Felpe Scolari'nin gözüne girme yönünde önemli adımlar attı.
Her röportajında hayalinin tekrar ülkesi için mücadele edebilmek olduğunu vurgulayan 30 yaşındaki oyuncunun karşısında oldukça güçlü adaylar olmasına rağmen, tecrübeli oyuncunun performansı onu tekrar milli takıma döndürebilir.

MELO'NUN 5 RAKİBİ VAR!

Luis Scolari'nin, Brezilya'nın oynadığı son maçlar göz önüne alındığında Felipe Melo'nun bölgesinde 5 ayrı yıldıza forma verdiği görülüyor. Tottenham'dan Paulinho, Chelsea'den Ramires, Inter'den Hernanes, Liverpool'dan Lucas Leiva ve Wolfsburg'dan Luiz Gustavo, Melo'ya milli görev için rakip olanisimler olarak öne çıkıyor.

Bu isimler arasında Tottenham'ın sezon başında renklerinebağladığı Paulinho, geçtiğimiz yıl boyunca 7 maç ile hocasının en çok oynattığı isim olurken, bu mücadelelerde gol atamadı, ancak 3 asist ile skora katkıda bulundu. Scolari'nin son dönemdetakımı Tottenham ile birlikte, sakatlığının da etkisiyle düşüş yaşamasına rağmen Paulinho'yu Dünya Kupası kadrosuna almasına kesin gözüyle bakılıyor.

RAMIRES, HERNANES, GUSTAVOVE LUCAS!

Scolari, Paulinho'nun yanında 3 isme ise hazırlık mücadelelerinde rotasyonda eşit şans verdi. Galatasaray'ın Devler Ligi'ndeki rakibi Chelsea'den Ramires, 6 maçta oynarken1 gol ve 1 asist yaptı. Lazio'dan 17 milyon euro gibi bir bonservis bedeli ile Inter'e geçen Hernanes, ilk 11 deneyimi yaşamamasına rağmen 6 kezsonradan oyuna girdi ve tecrübe kazandı. Son olarak Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg'da oynayan Luiz Gustavo, tam 6 maçta tecrübeli hocanın tercihi olurken, 1 golün altına imza attı.

Bu 4 ismin dışında, Brezilya'nın önemli isimlerinden biri olarak gösterilen, ancak kariyeri boyunca sakatlıklardan yakasını kurtaramayan Liverpoollu Lucas Leiva da, 3 kez sonradan oyuna dahil olmak üzere 4 maçta oynadı ve skora doğrudan etki edemedi.

"EN BÜYÜK HEDEFİM MİLLİ FORMA"

Melo, geçtiğimiz günlerde Brezilya'da yaptığı açıklamada, "Bu sezon da başarılı performansım devam ediyor. Umarım bu istikrarlı oyunum Scolari'nin de dikkatini çeker ve beni kadroya alır. Çünkü şuan en büyük hedefim tekrar milli formayı giymek ve Dünya Kupası'nda yer almak" demişti.

Galatasaray'ın 'pit-bull' lakablı çılgın orta saha oyuncusu, milli formayı son olarak2010 Dünya Kupası çeyrek finalinde Hollanda karşısında giymişti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!