comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'da merak edilen sorunun cevabı!

03 Şubat 2014, Pazartesi 13:05

Galatasaray'da transferin son gününde en çok merak edilen konuların başında Alex Telles'in lisans problemi geliyor. İşte gerçekler...

Galatasaray, transferin son gününde eksiklerini tamamlamak için büyük bir çaba gösterirken, renklerine bağladığı Alex Telles ile ilgili de flaş gelişmeler yaşanıyor. Lisans problemi nedeniyle Bursaspor mücadelesini tribünden izlemek zorunda kalan Brezilyalı sol bekin lisansı, bugün (3 Şubat) saat 12:00 itibariyle hala çıkarabilmiş değil.
 
21 yaşındaki oyuncunun Bursaspor mücadelesi öncesinde lisansının çıkarılamamasının nedeni için, Brezilya Futbol Federasyonu'nun internet sisteminin çökmesi gösterilmesine rağmen, gerçeğin bu olmadığı ortaya çıktı.
 
SORUN BREZİLYA'DA DEĞİL, FIFA'DA!
 
Galatasaray'ın, uzun uğraşlar sonrasında kadrosuna kattığı oyuncunun lisansını çıkaramamasının nedeninin FIFA'nın sistemindeki arızadan kaynaklandığı kaydedildi. Sarı-kırmızılıların FIFA ile yaşadığı problemin, 2 saatlik bekleyiş sonrasında düzeldiği belirtildi. Ancak bir sorunun üstesinden gelen G.Saray'ın karşısına bu sefer de başka bir problem çıktı. Sarı-kırmızılıların şu anda Brezilya Futbol Federasyonu'nda ilgili departmandaki yetkiliye ulaşamadığı ifade edildi.
 
Galatasaray gerekli hamleleri yaparak beklemeye geçtiği ve Türkiye Futbol Federasyonu da belgelerin eline ulaşması sonrasında lisans işlemlerini tamamlayacak. Ancak ara transfer döneminin sona ereceği saat 17:00'ye kadar sarı-kırmızılılar lisans işlemlerini sonlandıramazsa ne olacak? İşte bu kritik sorunun cevabı...
 
SERTİFİKA GELMESE BİLE LİSANS ÇIKABİLİYOR!
 
Galatasaray taraftarlarının Telles'in lisansı ile ilgili bir telaşa kapılmasına gerek görünmüyor. Konu ile ilgili ulaştığımız TFF yetkilileri, Brezilya'dan beklenen sertifikanın gelmemesi durumunda bile Telles'in lisansının çıkarılabileceğini söyledi. Galatasaray, transfer dönemi kapanmadan TFF'ye başvurularını yaptığından, genç sol bekin sertifikasının gelmesinde yaşanacak problemler, lisans çıkmasını engellemeyecek. Böylece Galatasaray da muhtemel bir krizden kurtulmuş olacak.


Kaynak: Webaslan
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!