comScore

Galatasaray Galatasaray

Sneijder, Mancini'yle uçuyor!

02 Şubat 2014, Pazar 22:30

Bursaspor maçı kahramanı Sneijder, Roberto Mancini önderliğindeki performansıyla Terim dönemindeki formu arasında dağlar kadar fark var.

Galatasaray'ın 6-0'lık Bursaspor galibiyetine Wesley Sneijder damgası vurdu. Üç gol birden atan Hollandalı yıldız 57. dakikada yerini Izet Hajrovic'e bırakarak Roberto Mancini tarafından ödüllendirildi. Sneijder'in İtalyan teknik adam göreve geldiğinden beri yükselen form grafiği dikkatlerden kaçmadı.
Mancini'nin takımında 9 Süper Lig karşılaşmasına çıkan yıldız isim tam 7 kez fileleri havalandırdı. Şampiyonlar Ligi'nde de Kopenhag ve Juventus filelerini 1'er kez sarsan başarılı oyuncu Mancini önderliğinde 14 resmi maçta 11 gol kaydederek çıkışını sürdürdü. Sneijder Mancini'nin göreve geldiği periyotta ise sakatlıktan dolayı 5 resmi maç kaçırdı.
 
TERİM AŞIYI TUTTURAMADI
2012-13 sezonunun ortasında takıma dahil olan Sneijder, Fatih Terim döneminde bekleneni tam olarak veremedi. Bazı maçlarda kalitesini gösteren yıldız oyuncu bu başarısını sürekli kılamadı. Terim'in başında olduğu takımla beraber 21 resmi maça çıkan Sneijder, toplamda 5 kez fileleri sarstı. 
 
Terim görevdeyken Sneijder'in saha için performansından çok hocasıyla olan problemleri konuşuldu. Terim'in başta Sneijder transferine karşı çıktığı haberlerine, Hollandalı oyuncunun yönetime "Ya Terim ya ben" diye rest çektiği iddiaları gün yüzüne çıktı.
 
Bu söylentilerin arasında sarı-kırmızılıların başkanı Ünal Aysal, yıldız oyuncuya olan güvenini her ortamda açıklayarak onun 2013-14 sezonunda daha farklı bir performans sergileyeceği konusunda oyuncusuna güvenoyu verdi. Sneijder Mancini'nin elinde asıl kimliğine büründü.
 
ZAMANLAMA HARİKA
Bursaspor'a karşı alınan 6-0'lık galibiyette 3 gol birden atarak yıldızlaşan Wesley Sneijder'in zamanlaması takdire şayandı. 2014 Dünya Kupası'na gitmek için can atan yıldız oyuncunun, milli takım kadrosuna alınması konusunda ihtiyatlı konuşan Hollanda Milli Takımlar Teknik Direktörü Louis Van Gaal, Sneijder'in 3 ay içinde çok çalışması gerektiğini söylemişti.
Hollandalı yıldız Bursaspor karşısında adeta şov yaptı ve sarı-kırmızılıların olduğu kadar Hollanda'nın da vazgeçilmez bir değeri olduğunu gösterdi. Sneijder mesajı yerine göndermiş oldu.

Sporx

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!