comScore

Galatasaray Galatasaray

İşte 2015 model Galatasaray

02 Şubat 2014, Pazar 11:36

Devre arasında yapılan transferlerle Galatasaray'da gelecek yılların temelleri atılmış oldu.

2013/2014 sezonu devre arasını Türkiye'de en hareketli geçiren takım olan Galatasaray'da, Roberto Mancini'ninisteği doğrultusunda hamleler yapılırken, bu hamleler Galatasaray'ın da geleceğini oluşturacak cinstendi.

Kadroya genç oyuncuları takviye eden Galatasaray'da,ilerleyen yıllarda oluşacak kadronun da temelleri atıldı. Lucas Ontivero, Koray Günter, Oğuzhan Kayar, Alex Telles, Salih Dursun, Umut Gündoğan ve Izet Hajrovic'in kadroya katıldığı Galatasaray'da, Roberto Mancini birçok bölgenin de geleceğini sağlama aldı.
SOL BEK SORUNUNA NET ÇÖZÜM

Uzun yıllardır gerçek bir sol bek eksikliğini çeken Galatasaray'da bu bölgede sezon başında Albert Riera ve Hakan Balta görev yapıyordu. 30 yaşındaki Hakan ve 31yaşındaki Riera'nın yerine hem genç hem de Brezilya'da çok kaliteli bir isim olarak kabul edilen Alex Telles getirildi. Riera'nın sözleşmesi de feshedildi.

Son 3 sezonda gösterdiği başarılı performansla Galatasaray savunmasının vazgeçilmezlerinden olan Semih Kaya'nın yanına da gelecek planlaması yapılarak 2.5 milyon euro karşılığında Dortmund'tan 18 yaşındaki Koray Günter transfer edildi. Spor Toto Süper Lig'in başarılı genç defans oyuncularından Salih Dursun'un da katılmasıyla Galatasaray'ın gelecekteki savunma temelleri bir anlamda atılmış oldu. Gelecek yıl Galatasaray'ın savunmasının bu yılın başındaki Riera - Chedjou - Semih -Eboue dörtlüsünden çok daha farklı olması bekleniyor.

ORTA SAHA BOLALTERNATİFLİ

Orta sahaya da önemli takviyeler yapılan Galatasaray'da,18'lik Koray, Bucaspor'dan Umut ve kanatlara da Ontivero, Hajrovic transfer edildi. Bu isimlerle Galatasaray orta sahasının da önümüzdeki sezon yeni bir hal alması bekleniyor. Gaziantepspor'a sakatlandığı için kiralanan ve sezon sonu dönecek olan Bruma da bu isimlere dahil olunca, Mancini'nin eli hem güçlenmiş hem de alternatifli bir duruma gelmiş olacak.

ALT YAPIDAN DA TAKVİYE

RobertoMancini'nin gelmesiyle birlikte hemen gözüne çarpan iki genç Emre Can Coşkun ve İbrahim Coşkun da Galatasaray A Takımı'nda önümüzdeki sene yer bulmaya aday isimler arasında yer alıyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!