comScore

Galatasaray Galatasaray

Arena'da kritik randevu

02 Şubat 2014, Pazar 04:35

Galatasaray, şampiyonluk yolundaki rakibi Fenerbahçe'nin 3 puan kaybettiği haftada evinde Bursaspor'la çok kritik bir maça çıkacak.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yolunda Fenerbahçe'yi takip eden Galatasaray, evinde Bursaspor'u konuk edecek. Saat 19:00'da başlayacak ve TT Arena'da oynanacak olan karşılaşmayı hakem mete Kalkavan yönetecek. Onun yardımcılıklarını ise Mustafa Emre Eyisoy ve Kemal Yılmaz yapacak.z

BURSA DİŞLİ GELİYOR

Galatasaray, Bursaspor ile yaptığı son 9 lig maçında sadece 2 kez kazanabilirken, bu süre içinde rakibine 4 kez yenildi, 3 kez de berabere kaldı. Sarı-kırmızılı ekip, son 9 lig maçında rakibine 7 gol attı, kalesinde 11 gol gördü.

İSTANBUL'DA ASLAN HAKİM

Galatasaray, Bursaspor ile sahasında yaptığı lig maçlarında 33 kez galip gelirken, 4 kez de rakibine yenildi. İki takım arasında İstanbul'da yapılan 7 maç ise beraberlikle tamamladı. Sarı-kırmızılılar, Bursaspor'a İstanbul'da toplam 98 gol atarken, filelerinde 30 gol gördü. Geçen sezon İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 3-2 kazandı.

MANCINI ARENA'DA GEÇİT VERMİYOR

Galatasaray İtalyan teknik direktörü Roberto Mancini döneminde sahasında resmi maç kaybetmedi. Süper Lig'deki 5 maçını da kazanan Galatasaray aynı zamanda Avrupa kupalarında da iki iç saha maçını da galip bitirdi. Galatasaray kupada ise 4 maçının 3 tanesini 90 dakika içinde 1 tanesini seri penaltılar sonucu kazandı.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY

Muslera
Salih
Melo
Semih
Hakan
Selçuk
Emre
Hajrovic
Sneijder
Burak
Drogba

BURSASPOR

Frey
Şener
İbrahim
Civelli
Taiwo
Ozan Tufan
Bellusci
Şamil
Oğuz Han
Sestak
Fernandao

Stat: TT Arena
Saat: 19.00
Yayın: Lig TV
Hakem: Mete Kalkavan

BURSA 7 MAÇTIR YENİLMİYOR

Bursaspor son 7 haftada yenilgi almadı. Süper Lig'de son 7 haftasında 3 galibiyet 4 beraberlik alan Bursaspor, 11 gol atıp kalesinde 6 gol gördü. Bursaspor en son 11.haftada Sivasspor'a deplasmanda 2-1 kaybetmiş ve bu maç Pablo Batalla forma giydiği son maçtı. Galatasaray'da Süper Lig'in son 7 haftasında yenilgi almadı.

MELO DALYA DİYECEK!

Galatasaray'ın Brezilyalı oyuncusu Felipe Melo Bursaspor maçında forma giyerse sarı-kırmızılı takımda 100.maçına çıkmış olacak. Süper Lig'de 78 maç, Avrupa kupalarında 15 maç, Z.Türkiye kupasında 5 maç ve TFF Süper kupasında 1 maç oynayan Felipe Melo takımı adına 15 gol atarken 1 kez de penaltı kurtardı.

FERNANDAO FARKLI BAŞLADI

Bursaspor sezon başından beri gol yollarında zorlanıyordu. Geçen hafta Eskişehirspor karşısında 3-1 kazanan Bursaspor takımında iki golü yeni transfer Fernandao kaydetti. Fernandao böylece bu sezon Süper Lig'de Bursaspor adına bir maçta 2 gol atan ilk oyuncu oldu. Bursaspor'un sezon boyunca Süper Lig'de en çok gol atan oyuncuları 3'er golle Batalla, Ferhat ve Sestak oldu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!