comScore

Galatasaray Galatasaray

Cimbom devrim yaptı

01 Şubat 2014, Cumartesi 11:35

Sezon başında 27.8 yaş ortalamasına sahip olan Galatasaray, ara transfer döneminde bu ortalamayı 26.2'ye çekti.

Roberto Mancini'nin sezon içerisinde sürekli vurgu yaptığı ‘genç oyuncu' kavramı, devre arası transfersezonunda Galatasaray'ın transfer politikasını da belirledi. Başkan Ünal Aysal, "Arsenal modelinden" yola çıkarak Mancini'nin isteklerini bir bir yerine getirirken, takımın kadrosunda da yaş olarak bakıldığında da büyük birdeğişim yaşandı. Galatasaray kadrosu da yaş ortalaması açısından önemli bir orandadüştü.

KADROYU GENÇLER BASTI

Kiraya verilen Engin, Bruma, Amrabat ve sözleşmesi feshedilen Riera ile Galatasaray kadrosunun sezon başındaki yaş ortalaması 27.8 idi. Ayrıca kadroda 23 ve 23 yaşın altındaki oyuncu sayısı ise sadece 4'tü. Ocak ayı transfer dönemi ile yapılan takviyeler, hem geleceğe yatırım olurken, takım kadrosundaki genç sayısında büyük bir artış yaşanmasına da neden oldu. 

Takımdan ayrılan isimler yerine kadroya dahil edilen Alex Telles, Ontivero, Izet Hajrovic, Umut Gündoğan, Koray Günter ve Oğuzhan Kayar ile birlikte Galatasaray kadrosunun yaş ortalaması bir anda 26.27'ye geriledi. Kadroda 23 yaş ve 23yaşın altındaki oyuncuların sayısı da 10'a yükseldi.

EN YAŞLIDAN EN GENCE

Galatasaray, sezon başında Spor Toto Süper Lig'in en yaşlı birkaç kadrosundan birine sahipken, devre arasında gelen değişimle birlikte bir anda, Süper Lig'in en genç takımlarındanbiri haline geldi. Kadrosunda artık birçok genç ismi barındıran Galatasaray, Trabzonspor, Bursaspor, Eskişehirspor ve Kayserispor ile birlikte Süper Lig'in en genç ilk 5 takımı arasında…


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!