comScore

Galatasaray Galatasaray

Umut Gündoğan: 'Sneijder ile biraz...'

01 Şubat 2014, Cumartesi 11:35

Galatasaray'ın Bucaspor'dan kadrosuna kattığı Umut Gündoğan, sarı-kırmızılı kulübün aylık yayın organı olan Galatasaray Dergisi'ne önemli açıklamalar yaptı.

Galatasaray'ın ara transfer döneminde Bucaspor'dan kadrosuna kattığı Umut Gündoğan,sarı-kırmızılı ekipte bulunmanın kendisi için heyecan verici olduğunu söyledi.

GalatasarayDergisi'nin şubat sayısına açıklamalarda bulunan Umut Gündoğan, transferde kendisiyle hep Beşiktaş ve Trabzonspor'unilgilendiği bilgisini aldığını ancak kısa süre içinde Galatasaray'ın kadrosuna dahilolduğunu anlatarak, "Burada olmak çok heyecan verici" ifadesini kullandı.

"SNEIJDER İLE BİRAZ..."

Takımda Sneijder, Drogba, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan gibi önemli isimler bulunmasıyla ilgili olarak 23 yaşındaki futbolcu, "Sneijder ile birazFlamanca konuştuk. Saydığınız isimler çok büyük futbolcular. Ama burada kalıcı olmak lazım. Performansıma göre hedeflerimi belirleyeceğim. 'Şurayagideceğim, buraya gideceğim' demek için çok erken. Önce Galatasaray'da kendimikanıtlamam lazım. İstanbul'dan hiçbir korkum yok. Düzenimi kurarsam daha iyi bir performansım olur" değerlendirmesinde bulundu.

Umut Gündoğan, futbolcu olarak en belirgin özellikleri için ise, "En büyük özelliğim çok rahat çalım atmam. Bir de top ayağımdayken kendime güvenim var. Mahallede küçükken hep bozuk sahalarda oynardık. Topa hakimiyetim bu nedenle gelişti" şeklinde görüş belirtti.

GENÇ YAŞTA 5 TAKIMDA OYNADI

Belçika doğumlu olan ve futbola bölge takımı Seneffe'de başlayıp, Anderlecht altyapısında 10 yıl geçiren Umut Gündoğan, ardından Gençlerbirliği'ne gelerek ilk profesyonel deneyimini yaşarken, Fethiyespor'da kiralık olarak da forma giydiği o dönemi hayal kırklığı olarak nitelendirdi.

Hollanda ekiplerinden Roosendaal'da ve Belçika 2.Lig ekiplerinden Brüksel'de top koşturduktan sonra 1. Lig'de Bucaspor'a transfer olan genç oyuncu, buekipte 1,5 sezon forma giymesinin ardından 23 yaşında Galatasaray'ın kadrosuna dahilolurken, bu kadar çok takımda forma giymesinin kedisine çok şey kattığını vurguladı.

"BENİ ÇOK GÜÇLENDİRDİ"

Futbol kariyerinin 17-20 yaş aralığında 5 farklı takımda oynamasıyla hakkında Umut, "İyi ki oldu diyorum. Beni çok güçlendirdi. Bazı futbolcular A takıma çıkınca, 'tamam oldum' diyorlar. Ama öyle olmuyor. Her zaman çalışacaksın. Buraya varınca, buranın değerini çok daha iyi anlıyorsun. Bucaspor'da her şey çok iyi geçti. Tamam maddi sıkıntılar var ama ben onu düşünerek gitmedim. Kendimi gösterebileceğim kulüp olarak düşündüm" ifadelerini kullandı.

Umut Gündoğan, Bucaspor'un Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile yaptığı maçtaki performansının teknik direktör Roberto Mancini ile scout ekibi tarafından beğenildiğini ve sarı-kırmızılı takıma transferinin buşekilde gerçekleştiğini aktardı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!