comScore

Galatasaray Galatasaray

İbrahim'de sorun para değil

11 Ocak 2014, Cumartesi 14:39

Galatasaray'ın genç futbolcusu İbrahim Coşkun'un menejeri Cengizhan Hınçal, İbrahim'in amatör olarak transfer edildiği için bir yıl amatör olarak oynaması gerektiğini söyledi.

Galatasaray'ın devre arası kampında Ajax'ı 2-1 yendiği maçta galibiyet golünü atan İbrahim Coşkun'un menajeri Cengizhan Hınçal, sarı-kırmızılı kulübe amatör olarak transfer edilen genç futbolcunun mevzuat gereği bir yıldan önce profesyonel lisansının çıkarılamadığını söyledi.

Hınçal yaptığı açıklamada, sarı-kırmızılı takımın THY Antalya Cup turnuvasında Hollanda temsilcisiyle yaptığı maçta ikinci yarıda oyuna girerek 66. dakikada Galatasaray'ı 2-1'lik üstünlüğe taşıyan golü atan İbrahim'in durumuyla ilgili bilgi verdi.

Medyada konuyla ilgili yer alan haberlerde, genç futbolcunun henüz profesyonel yapılmamasıyla ilgili bir algı oluştuğunu vurgulayan Hınçal, "Amatör olarak transfer edildiği için mevzuat gereği bir yıl amatör oynaması gerekiyor. Bir yıldan sonra profesyonel yapılabilir" dedi.

Fransa'da futbol yaşamına başlayan ve Auxerre'in altyapısında forma giyen 18 yaşındaki futbolcuyu Galatasaray'ın 2-3 yıldır takip ettiğini aktaran menajer Hınçal, "İbrahim Coşkun amatör transfer olduğu için mevzuat gereği bir yıl amatör oynaması gerekiyor. Bir yıldan sonra profesyonel olabiliyor. Sarı-kırmızılı kulübün de Futbol A Takımı Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin de İbrahim'e bakışı farklı. İlerisi için beklentiler olan bir oyuncu. Parasal durum nedeniyle değil, mevzuat böyle olduğu için bir yıl transfer edildiği takımda oynaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"UZUN YILLAR HİZMET EDECEK BİR FUTBOLCU"

Cengiz Hınçal, İbrahim Coşkun'un uzun yıllar Galatasaray'a ve Türk milli takımına hizmet edecek kaliteye sahip olduğunu kaydetti.

19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nın oyuncusu olan genç yeteneğin, geçen yıl Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden 19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nda yer aldığını hatırlatan Hınçal, "Fransa'nın Auxerre takımındayken Galatasaray bu oyuncuyu takip etti. İbrahim yetenekleri ortada olan bir milli takım oyuncusu. Mersin'deki Akdeniz Oyunları'nda görev aldı. Uzun yıllar Galatasaray'a ve milli takımlara hizmet edebilecek bir kapasiteye sahip. Şu anda sarı-kırmızılılarda A2 takımın bir alt grubunda yer alıyor" şeklinde konuştu.

Cengizhan Hınçal, sarı-kırmızılı takımın geçen yıl haziran ayında transfer ettiği İbrahim Coşkun'u, bu yılın haziran ayında profesyonel yapılabileceğini bildirdi.

AKDENİZ OYUNLARI'NDA 2 GOL

2011 yılından itibaren 16 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nda görev alarak milli takım formasını giymeye başlayan İbrahim Coşkun, 16 Yaş Altı Milli Futbol Takımı ile 4, 19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı ile de 7 milli maça çıktı.

Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda ikinci olarak gümüş madalya kazanan Türkiye'nin yaptığı 5 maçta da forma giyen İbrahim Coşkun, Bosna Hersek ve finaldeki Fas maçlarında ay-yıldızlı formayla rakip fileleri toplam iki kez havalandırdı.

İbrahim, finalde Fas ile yaptıkları maçta normal süresi 2-2 tamamlanan mücadelede seri penaltı atışlarında da kullandığı atışı gole çevirmişti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!