comScore

Galatasaray Galatasaray

Galatasaray'da efsaneler buluştu!

30 Kasım 2013, Cumartesi 14:37

Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası'nda Galatasaray'ın eski iki futbolcusu Hakan Şükür ve Kosecki karşı karşıya mücadele etti.

Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası, Antalya'da başladı. Türkiye'nin yanı sıra Polonya, Macaristan, Rusya ve Letonya'nın katılımıyla gerçekleştirilen turnuva, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bünyesindeki Parlamenterler Spor Kulübü Derneği Başkanlığı'nca organize ediliyor. Antalya Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı Doğuyaka 100'üncü Yıl Futbol Sahası'nda başlayan turnuvada Polonya Meclis Takımı'nda Hakan Şükür'ün Galatasaray'dan eski takım arkadaşı Roman Kosecki de bulunuyor.

MACARİSTAN'I 5-3 YENDİLER


TBMM ilk maçını Macaristan ile oynadı. Türkiye'nin 5-3 galip tamamladığı maçta TBMM'nin gollerini Hakan Şükür (3), Fehmi Küpçü ve Osman Ören kaydederken, Macaristan'ın gollerini Bohacs (2) ve Danko attı. Karşılaşmanın 25'inci dakikasında Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ile çarpışan Ak Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin başından yaralandı. Sahada ilk tedavisi yapılan Şahin, ambulansla hastaneye götürüldü.
POLONYA'YA SON DAKİKALARDA

Türkiye ikinci maçını, ilk maçında Rusya'yı 7-5 mağlup eden Polonya ile oynadı. Türkiye son dakikalara kadar üstün götürdüğü maçı 6-7 kaybetti. TBMM'nin bu maçtaki gollerini ise Hakan Şükür (4), Adem Tatlı (2) atarken, Polonya'nın sayıları Kosecki (2), Ras (2) ve Kuchaski (2) ve Papke'den geldi.

HAKAN ŞÜKÜR- KOSECKİ KARŞI KARŞIYA

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, TBMM takımının uzun süredir aynı isimlerden kurulu takımla idman ve maçlar oynadığını söyleyerek, kendisinin ilk kez TBMM takımı ile maça çıktığını belirtti. Türel, sporun siyaset üstü gücüne dikkat çekerek, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifade etti.

Polonya maçından önce bir araya gelen Hakan Şükür ile Kosecki ise eski günleri andı. Kosecki, Türkiye'yi hiçbir zaman unutmadığını belirterek, "Türkiye'nin benim kalbimde ayrı bir yeri var. Buradan Galatasaray taraftarlarına selam söylüyorum" dedi.

Hakan Şükür ise Kosecki'den sonra Galatasaray'a geldiğini söyleyerek, "Kosecki çok yetenekli bir oyuncu. Burada onunla birlikte olmak çok güzel. Eski günleri anıyorum" diye konuştu.

Hakan Şükür maçların devre arasında Gençlikspor Kulübü'nün küçük futbolcularına idman yaptırdı. Türkiye yarın üçüncü maçını Letonya, son maçını ise Rusya ile oynayacak. Maçları Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da izlerdi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!