comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'dan 'tedbir' açıklaması!

29 Kasım 2013, Cuma 13:37

G.Saray Spor Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, GSYİAD "Sarı Kırmızı Kareler" sergisinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada; "Şu sıralarda her şey düşündüğümüzün tersine gelişiyor. Beklemediğimiz çok sayıda sakatlığın üst üste gelmesi, en kritik yerlerdeki oyuncularımızın sakatlanması, bizim şanssızlıklarımızı ortaya çıkarıyor" dedi.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Real Madrid maçının ikinci yarısında sergilenen futbolun kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Türk Telekom Arena'da 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen "Sarı Kırmızı Kareler" fotoğraf yarışmasının ödül törenine katılan Özkan Olcay, medya mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Devler Ligi"nde son oynanan ve 4-1 kaybedilen Real Madrid maçıyla ilgili olarak, özellikle ilk yarıdaki futbolun ve skorun kendilerini ümitlendirdiğini kaydeden Olcay, şunları söyledi:

"İlk yarı bittiğinde, 1-1'lik skor, 10 kişi kalmış rakip ve yürekli bir şekilde oynayan Galatasaray, hepimizi heyecanlandırdı. Bir sürprizle çıkabilir miyiz ümidi, ne yalan söyleyeyim bu kadar senelik tecrübeme rağmen beni de daha farklı düşünmeye yönlendirmişti. İkinci yarıya bir başladık, oyuncularımız birden bire ilk yarıdaki o güzel, tedbirli oyunu kenara bırakıp, bir maceranın peşine düşmüş gibi saldırıya geçtiler. Gelen goller de bizi 'yine hüsran' dedirtecek pozisyona getirdi. Bu bakımdan çok üzgünüz."

"TEDBİRLERİ HAYATA GEÇİRMEYİ PLANLIYORUZ"

Olcay, Galatasaray olarak şanssız bir dönemden geçtiklerini dile getirirken, yönetim olarak kendilerinin de tedbirleri hayata geçirmeyi planladıklarını aktardı.

Sarı-kırmızılı takımın Süper Lig ve Avrupa'da çok önemli maçları bulunduğunun altını çizen Olcay, şu ifadeleri kullandı:

"En kısa zamanda toparlanmak için, elimizdeki mevcut imkanları en iyi şekilde nasıl kullanabileceğimizi, en iyi performansı nasıl sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Yumak gibi, sıkılmış bir yumruk gibi kenetlenerek, moral bozucu hiçbir faktörü göz önüne almaksızın, Galatasaray'ın başarılarına yine geri dönmesini sağlayacak tedbirleri hayata geçirmeyi planlıyoruz."

"YAPMIŞ OLMAK İÇİN TRANSFER OLMAZ"

Sarı-kırmızılı yönetici, ara transfer dönemine yönelik sorular üzerine, sadece yapmış olmak için transfer gerçekleştiremeyeceklerini vurgularken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Piyasadaki mevcut malzeme, bizim istediğimiz seçimleri yapmamıza el verecek şekilde değil. Ticarette bir kural vardır, arz ve talep durumu geçerlidir. Arz edilen malzeme ile talep dengeli olmalıdır. Herkes malzemenin değerini bir kenara bıraktı, 'ne kadar fazla isteyebilirim?', 'zor durumdalar, ne alabilirim?' düşüncesinde. Biz, illa transfer yapmış olmak için, neticesinde faydasını görmeyeceğimiz, alelacele bir transfere sıcak bakmıyoruz. Galatasaray'ın elinde gayet kıymetli elemanlar var. Fakat yabancı sınırlamasının getirdiği mecburiyetler nedeniyle oynatamadığımız oyuncuların, yeterince şans bulamamaktan formlarını kendilerine yakın seviyeye taşıma fırsatı bulamamaları da bu zor dönemecin ortaya çıkardığı güçlüklerden bir tanesidir.

Elimizden geleni yapacağız ama şansa da ihtiyacımız var. Şu sıralarda her şey düşündüğümüzün tersine gelişiyor. Beklemediğimiz çok sayıda sakatlığın üst üste gelmesi, en kritik yerlerdeki oyuncularımızın sakatlanması, bizim şanssızlıklarımızı ortaya çıkarıyor. Ama mücadelemizi hiç yılmadan sürdüreceğiz. Daima ileriye bakarak, başarılı olmanın gerekleri neyse, mantıklı ve akıllı bir şekilde davranarak, bu kriz dönemini aşmak için bütün gayretimizi ortaya koyacağız."

"MANCINI'NIN ELİNDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK"

Özkan Olcay, teknik direktör Roberto Mancini'ye yönelik eleştirilere cevap vererek, "Mancini de neticede bizim gibi insan. Elinde sihirli değnek yok. Herkes birbirini tanıyacak. Eksikleri gidermek için belirli bir zaman içinde bu kritik sürecin gerektirdiği çalışmaları yapacağız. Biraz zamana ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Takımdan devre arasında gönderilecek isimler hakkında konuşmak istemeyen Olcay, Mancini'nin kariyerine dikkati çekerek, "Uluslararası futbol piyasasında Mancini'nin 44 sene şampiyon olmamış bir Manchester City takımını alıp Premier Lig'de şampiyonluk yaşatması, bize 'yiğidi vur ama hakkını teslim et' dedirtecek pozisyonda olduğumuzu hatırlatıyor. Biraz sabırlı olmak doğru olacaktır" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!