comScore

Galatasaray Galatasaray

R. Madrid deplasmanında Amrabat satrancı

28 Kasım 2013, Perşembe 11:37

Maç eksiği bulunan Nordin Amrabat, Roberto Mancini tarafından Real Madrid önünde Galatasaray ilk 11'inde sahaya sürülürken, bu hamle eleştirileri de beraberinde getirdi.

Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. hafta mücadelesinde Real Madrid'e kötü bir oyunla 4-1 yenilerek tur umutlarını Juventus ile oynayacağı karşılaşmaya bırakan Galatasaray'da bu maçın yankıları sürüyor. Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin tercihlerinden en çok tartışılanı ise Nordin Amrabat oldu.

Ciddi maç eksiği bulunan Faslı oyuncunun ismi, İtalyan teknik adam tarafından Real Madrid karşılaşmasının ilk 11'ine yazılırken sorular da beraberinde geldi.  

TAKTİKSEL Mİ, YOKSA?..
 
Spor Toto Süper Lig'deki 6+0+4 kuralının kurbanlarından biri olan Faslı oyuncunun devre arasında elden çıkarılmak istendiği ve Real Madrid maçında da "vitrine çıkarılmak amacıyla" sahaya sürüldüğü iddiası Galatasaray kulislerinde yankılanıyor.

8.5 milyon Euro gibi yüksek bir bonservis ücreti ile transfer edilen ve bu paranın karşılığını veremeyen Amrabat'ın, düşük bir bedele satılmaması amacıyla Real Madrid karşısında ilk 11'de oynatıldığı ve vitrine çıkarıldığı ifade ediliyor.   Bu sezon Galatasaray'ın oynadığı 18 resmi maçın 9'unda kadroya dahil edilmeyen Amrabat, bunların sadece 2'sinde ilk 11'de oyuna başladı ve sahada hiç 90 dakika kalamadı.

Karşılaşma sonrası konuşan Amrabat şu ifadeleri kullandı:   "Öncelikle 10 kişi de olsa rakibiniz Real Madrid, devre arasında Mancini bunu vurguladı; 'Sabredin pozisyon bulacağız ve golü bulacağız' dedi. Biz sabredemedik, belki de bunun yüzünden maçı lehimize çeviremedik. Kendi seyircimiz önünde oynayacağız ve bunun avantajını kullanmamız gerekiyor. Önümüzde 15 gün var, taraftarımız önünde kazanmak için iyi değerlendirmeliyiz."

KRAL OTURDU, O OYNADI!
 

Şampiyonlar Ligi'nde oynanan 4 maçta da oyuna sonradan giren 26 yaşındaki kanat oyuncusu, ilk defa kendine ilk 11'de yer buldu. Amrabat son olarak 1-0 mağlup olunan Kopenhag mücadelesinde 85. dakikada oyuna dahil olmuştu.   4-1'lik mağlubiyetin alındığı Real Madrid karşılaşmasında Roberto Mancini sürpriz bir kararla Burak Yılmaz'ı yedek oturtarak onun yerine Nordin Amrabat'ı sahaya sürdü. Amrabat maç boyunca etkili olamadı ve olumsuz not aldı. Sivasspor ile oynanan lig maçında ilk 11 başlayan Aydın Yılmaz da geniş kadrodan çıkartıldı ve onun yerine de Portekizli Bruma ilk 11'de şans buldu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!