comScore

Galatasaray Galatasaray

İtalyanların yorumu: 'Mancini için son şans'

28 Kasım 2013, Perşembe 10:37

Real Madrid ile Galatasaray arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçı İtalyan basınında geniş yer buldu.

İtalyan spor basını, Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. maçında Real Madrid'e deplasmanda 4-1 yenilmesiyle ilgili, İspanyol ekibinin, dün doğum günü olan Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin bu özel gününü 4 gollü yenilgiyle mahvettiğini yazdı.

La Gazetta dello Sport gazetesinde, yıldız futbolcu Ronaldo'nun yokluğunda, çok sayıda genç oyuncuyla sahaya çıkan İspanyol ekibinin, Ramos'a çıkan kırmızı kartla 10 kişi kalmasına rağmen Mancini'ye doğum gününde 4 gollü bir yenilgi verdiği belirtildi. Gazete, iki takımın da teknik direktörünün İtalyan olması sebebiyle "İtalyan derbisi" olarak nitelediği maç için "Ancelotti aldatmadı: Mancini'ye 4 gol" başlığını kullandı.

Sarı-kırmızılıların aklında şimdiden Juventus olduğu, son maçta İtalyan ekibini yenmeleri durumunda bir üst tura çıkacaklarını, aksi takdirde "alay konusu" olacakları ifade edildi. Haberde, Galatasaray'ın Real Madrid'den iki maçta toplam 10 gol yediğine dikkat çekildi.

Gazetedeki bir diğer haberde de Juventus'un Kopenhag galibiyeti için "Her şey Vidal" başlığı atılırken, siyah-beyazlı takımın, gruptaki son maçta Galatasaray ile yapacağı mücadeleden galibiyet ya da beraberlikle ayrılmasının kendisine yarayacağı belirtildi. Haberde, Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte'nin maç sonunda yaptığı açıklamalara da yer verilirken, İstanbul'da kaybetmemenin yeterli olacağı, ancak yine de hesap yapmamaları gerektiği, aksi halde bunun kendilerine zarar verebileceği yorumu yapıldı.

"MANCINI İÇİN SON ŞANS"

Corriere dello Sport gazetesi de Juventus maçıyla ilgili, "Mancini için son şans" başlığını attığı haberde, "Türkler için bir üst tura yükselip yükselmemek İstanbul'da Juventus karşısında belli olacak" ifadelerini kullandı.

Real Madrid'in, Mancini'nin doğum gününü "mahvettiğini" yazan gazete, maçın ardından konuşan Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'nin, Conte'yi, "Juventus kaliteli takım ama İstanbul'da oynamak o kadar kolay değil" sözleriyle uyardığı kaydedildi.

Juventus kulübüne yakınlığıyla tanınan Torino merkezli spor gazetesi "Tuttosport"ta da Real Madrid'in Galatasaray karşısında şov yaptığı ve Juventus'a bir hediye verdiği ifade edildi. Gazetede, kimin üst tura çıkacağının İstanbul'daki maçta belli olacağı, Juventus'a galibiyetin yanı sıra beraberliğin de yettiği vurgulandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!