comScore

Galatasaray Galatasaray

Dev maç öncesinde F.Bahçe'den G.Saray'a destek!

27 Kasım 2013, Çarşamba 16:53

Fenerbahçe Başkan Vekili Abdullah Kigılı, Beşiktaş ile oynayacakları derbi mücadele öncesinde konuştu ve G.Saray'ın Devler Ligi yarışı ile ilgili de yorum yaptı.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, Skyturk360'da yayınlanan Ekonomi Masası programına konuk oldu. Kiğılı, katıldığı programda ve sonrasında Skyturk360'a verdiği özel röportajda çarpıcı ifadeler kullandı, yeniden neden yönetime girdiğini açıkladı ve derbi maçını değerlendirdi.
 
Fenerbahçe, Cumartesi günü Beşiktaş'ı konuk edecek. Derbi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
 
"Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Galatasaray'a karşı 10 yıldan beri yenilmiyoruz. Beşiktaş'ta böyle bir durumumuz yok. Galatasaray'ı kendi stadımızda büyük bir çoğunlukla yeniyoruz ya da az bir beraberlik durumu var. Beşiktaş maçı ne olur diye sorarsanız sonuçta bu bir derbi maçı. Beşiktaş çok büyük bir kulüp, saygın bir kulüp, son derece dostane ilişkiler içinde olduğumuz bir kulüp. Şu an itibariyle kendi sahamızda oynadığımız için takım son derece iyi gidiyor. Şu anda 12. Haftayı bitirdik 5 hafta kaldı ilk devrenin bitmesine. Bu hafta Beşiktaş'ı yenersek büyük bir ihtimalle ilk devreyi lider bitiririz. İnşallah iyi bir ortam olur, güzel bir maç olur. Dostane bir hava içerisinde olur. Şans bizden yana kendi sahamızda olduğumuz için. Şansın büyük bir kısmı %60 Fenerbahçe'nin galibiyeti, % 20-25 belki beraberlik olabilir. Beşiktaş'ın galibiyet ihtimalini az görüyorum. Şansı az, kendi sahamızda Beşiktaş'a yenilmemiz zor ama takım çok moralli. Teknik kadro ile uyum içinde çalışıyor. Allah nazardan saklasın. İnşallah böyle gider. Beşiktaş'ı yeneceğimizi ümit ediyorum"
 
Son seçim öncesi yönetime artık girmeyeceğini söylemiştiniz. Ama yeniden seçime girdiniz ve yönetici oldunuz. Bu karar değişikliğinde ne etkili oldu?
 
"Değişen bir şey yok. Kongreden evvel de bu görevi yapıyordum. Fenerium'lara da bakıyordum. Bu görev yine aynen benim üzerimde devam ediyor. Yorgunum, yoruldum. Yaşım ilerliyor. Artık gençlere bırakma durumumuz var. Ben 20 yaşında işe başladım. 50 yıldır hazır giyim sektörünün içerisindeyim. Hep bildiğim işi yaptım. İşlerim giderek arttı. Başkandan müsaade istedim. Biraz dinlenmek istedim. O müsaade etmedi. Etrafta da bir sürü saygın Fenerbahçeli iş adamları büyüklerim oldu, araya girdiler. Biraz daha dişini sık dediler. Şurada bir buçuk senelik bir görevin var, onu tamamla, öyle çık dediler. Ben de kimseyi kıramadım. Zaten tabiatım itibariyle hayır diyemiyorum. Sonuçta kulübüme hizmet ediyorum, ben de dişimi sıkmaya devam ediyorum"
 
Ersun Yanal geldiği zaman birçok kişi için soru işaretiydi. Ama Yanal, Fenerbahçe'yi ezeli rakiplerine önemli bir puan farkı atarak lider yaptı. Ersun hoca için ne düşünüyorsunuz?
 
"Biz sezonun başında da Ersun hocayla mukaveleyi yaparken çok iyi bir kadro vardı elinde, eksiklerini de oturduk konuştuk. Biz bunun böyle olacağını biliyorduk. Bizim için süpriz olmadı. Fenerbahçe'nin şu an iki tane 11 çıkaracak güçlü bir kadrosu var. İki  tane 11 çok rahatlıkla çıkarabilir. Yedekler de asillere yakın güçlü oyuncular, Ersun hoca da kısa zamanda takımı hem motive etti hem uyumu kısa zamanda sağladı. Dolayısıyla “Allah nazardan saklasın” diyelim daha ligin bitmesine çok var. Birinci devrenin bitmesine 5 hafta var. İkinci devrede 17 hafta var. Yani daha 22 maç oynayacağız. Üç puanlı sistemde 66 puan eder, onun için daha köprülerin altından çok sular akar. İnşallah biz bu şekilde gidersek şampiyonluğun en büyük adayı oluruz diye düşünüyorum"
 
Kupayla ilgili neler söyleyeceksiniz. Trabzonspor'un kupa talebi reddedildi fakat Tahkim'e gitmeyi düşündüklerini söylediler. Mehmet Ali Aydınlar'da seçimlerde kupanın Fenerbahçe'nin olduğunu söyledi. Siz bununla ilgili ne söylersiniz?
 
"Bununla alakalı herkes  2 yıldır konuştu. Bu hususta fazla bişey söylemenin bir manası yok. Ben konuşmamayı ve susmayı tercih ediyorum"
 
Galatasaray'ın şampiyonlar ligindeki şansını nasıl değerlendirirsiniz. Bir teknik direktör değişimi oldu Galatasaray'da ve bu akşam Şampiyonlar Ligi'nde önemli bir karşılaşmaya çıkacak. Nasıl değerlendirirsiniz?
 
"Türk takımlarının ve Türk Milli Takımının aldığı her puan sıralamaya ve UEFA'daki gruplara tesir ediyor.  O bakımdan yurt dışında oynayacağımız UEFA, FIFA ve Milli maçlarda renk gözetmeksizin hareket etmek gerekir. Galatasaray'ın son iki maçı kaldı. Real Madrid ve içerde Juventus. İnşallah buralardan puan alır ve daha üst turlara çıkar. Sonucunda hem Galatasaray kazanır hem de Türk futbolu kazanır"

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!