comScore

Galatasaray Galatasaray

Drogba'nın Bernabeu'da tarihi gecesi

27 Kasım 2013, Çarşamba 11:37

Galatasaray'ın yıldız ismi Didier Drogba, Real Madrid maçında oynaması ve gol atması durumunda adını bir kez daha tarihe yazdıracak.

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid önündeki en büyük kozu yine Fildişili yıldız Didier Drogba olacak. Didier Drogba, oynaması ve gol atması durumunda da kolay kolay elde edilmeyecek bir başarıya ulaşacak.

MADRID EFSANESİNİ YAKALAYACAK

İspanyolların da en çekindiği isim olan Didier Drogba, Real Madrid maçında atacağı bir golle de önemli bir başarıya daha imza atmış olacak. Galatasaray'ın yıldız ismi kariyeri boyunca Şampiyonlar Ligi'nde 42 gol atma başarısı göstermişken, Bernabeu'da bir gol daha atarsa bu sayıyı 43'e çıkaracağı gibi, Real Madrid'in efsane ismi Di Stefano ile Avrupa kupalarında attığı gol sayısını da eşitlemiş olacak.

Didier Drogba'nın 6'sı Avrupa Ligi'nde olmak üzere Avrupa'da tam 48 golü bulunuyor. Real Madrid'in efsane ismi Di Stefano'nun ise Avrupa'da attığı gol sayısı 49. Aynı zamanda Roberto Mancini'nin görev vermesi halinde Didier Drogba, Madrid'e karşı en fazla forma giymiş ikinci Afrikalı futbolcu olacak. Madrid'e karşı en fazla forma giyen Afrikalı oyuncu ise Samuel Eto'o...

BİR İSPANYOL AVCISI

Kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi maçında Marsilya forması ile Bernabeu'da Real Madrid'e gol atma başarısı da gösteren Drogba, aynı zamanda Shevchenko ile birlikte İspanyol takımlarına Şampiyonlar Ligi'nde en fazla gol atan oyuncu olma özelliğini de koruyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!