comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Derbi öncesi kritik istatistik!

26 Kasım 2013, Salı 11:39

Ligin en çok koşan iki takımının karşılaşacağı derbide, maçın düğümü ikinci yarıda çözülebilir.

Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasında Kadıköy'de Beşiktaş'ı ağırlayacak olan Fenerbahçe'nin, sezonun geride kalan haftalarında yakaladığı bir istatistik dikkatleri çekti.

Fenerbahçe, bu sezon ligde attığı 26 golün 15'ini ikinci yarılarda attı ve puanlarının büyük bölümünü bu dakikalarda attığı kaderi belirleyen gollerle topladı. Eskişehirspor'u 1-0'la geçen Fenerbahçe, Kuyt'ın ikinci yarıda attığı golle ligdeki ilk puanlarını aldı. Sivasspor'a 5 atarken 2'si, Kasımpaşa deplasmanında atılan 3 golün 2'si, Elazığspor'a atılan 4 golün 2'si, Gençlerbirliği'ne atılan tek gol, Erciyesspor'a karşı 3 puanı getiren gol, Gaziantepspor maçında tek gol, Bursaspor deplasmanında atılan 3 golün tamamı, Galatasaray'a karşı maçı koparan gol ve son olarak Medical Park Antalyaspor'a karşı Sow'un bulduğu 3 puanllık gol dahil olmak üzere, tüm bu goller ikinci yarılarda geldi. Fenerbahçe mağlup olduğu tek maçta ise golleri ilk yarıda buldu ve ikinci yarı pozisyon bulmakta dahi zorlandı.

Fenerbahçe'nin derbideki rakibi Beşiktaş ise bu sezon kaybettiği 2 maçta da kaderi belirleyen golleri ikinci yarılarda yedi. ilk 4 haftada 12 puan toplayan Beşiktaş, ağır yara aldığı olaylı derbinin ilk yarısını Almeida'nın tek golüyle önde kapattıktan sonra Drogba'nın ikinci yarıda gelen golleriyle 3 puanı bıraktı. Daha sonra Medical Park Antalyaspor'a konuk olan Beşiktaş, ilk yarının sonunda yediği golle içeri 1-0 mağlup gitti. İkinci yarıda Lamine Diarra'nın attığı golle Beşiktaş maça havlu attı.

Toplamda, Fenerbahçe attığı 26 golün 15'ini ikinci yarılarda buldu. Beşiktaş ise kaybettiği 2 maçta yediği 4 golün 3'ünü ikinci yarılarda kalesinde gördü.

Kaynak: Sporx

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!