comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'yi rakamlar anlatıyor!

26 Kasım 2013, Salı 09:36

Spor Toto Süper Lig'de 6 puan farkla zirvede yer alan Fenerbahçe, oyunun her alanında rakiplerine büyük farklar attı.

Sarı-lacivertliler, 3 puanlı sistemin başladığı son 25 yılın en iyi sezonunu yaşıyor. İsabetli pas oranında zirvede olan F.Bahçe rakiplerine de gol yağdırıyor

Antalyaspor maçında bu sezonki kendi en yüksek pas başarı oranını elde etti. Ersun Yanal'lı Kanarya 497 pas denemesinin 414'ünde başarı sağlarken yüzde 91.23'lük yüzdeye ulaştı. Daha önce en yüksek yüzdeyi G.Saray derbisinde yüzde 77 ile elde etmişti. Takımın en başarılı pasörü 70 pasın 68'inde başarı sağlayan Emre...

12 haftada 31 puanla 2.58 ortalamasına ulaşan Ersun Yanal, 3 puanlı sistemin başladığı 1988-89 sezonunda Veselinovic'in ulaştığı puanı yakaladı. Fenerbahçe o sezon 103 golle şampiyon olmuştu.

CANER'DEN TOTTI, RIBERY PERFORMANSI

Salzburg maçı da dahil olmakla beraber Antalyaspor ağlarına bu sezon 32. golünü bırakan Fenerbahçe'de gollerin 26'sı yani yüzde 81'i yabancı oyunculardan geldi. Her 10 golün 8'ini yabancılar atarken Caner, Alper ve Egemen 1, Emre ise 2 gol attı. En golcü yabancılar 7 golle Sow, 6 golle Webo.

Antalyaspor karşısında hücuma katkı sağlamasa da Caner, geride kalan haftalarda yaptığı 6 asist ile Neymar, Fabregas ve Koke'den sonra en çok asist sayısına ulaşan isim. Caner, Avrupa sıralamasında 3.sırayı Totti, Ribery ve Alexandru Maxim ile paylaşıyor.

F.Bahçe'nin art arda son dakika golleriyle kazanmasının şifreleri tenik direkter Ersun Yanal'da gizli. Tecrübeli çalıştırıcının, bundan önce görev yaptığı Eskişehirspor'daki ilk sezonunda da ilk 17 maçta 8 karşılaşmada son dakika golleri bulması dikkat çekti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!