comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin ilk hedefi o Türk yıldız!

22 Kasım 2013, Cuma 08:36

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın, milli takımın golcülerinden Mevlüt Erdinç'in kadroya katılması için istekli olduğu belirtildi.

Elinde Sow, Emenike, Webo ve Kuyt gibi golcü oyuncuları barındıran bu bölgede, sıkıntı yaşamasa da teknik direktör Ersun Yanal'ın en büyük düşüncesi önümüzdeki sezon yabancı sayısının düşeceğinden yola çıkarak yerli bir forvetin takıma kazandırılması...

Sarı-lacivertliler geride kalan 11 haftada bulduğu 26 golle ligin en skorer ekibi olurken Kuyt ve Sow 5'er, Emenike ve Webo ise 4'er gollük yani toplamda 18 gollük katkıda bulundular. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, bu sezon yapılan transfere fazla katkısı bulunmasa da yeni bir takım kurgusunu şimdiden planlayan Yanal, Manisaspor'u çalıştırırken keşfettiği Mevlüt'ü takıma kazandırmak istiyor.

KAMPTA AÇIKLADI
Arda, Caner, Umut ve Burak gibi yıldız oyuncularda emeği bulunan tecrübeli teknik adam genç yaşlardayken keşfettiği Mevlüt'ü daha önce de transfer etmek istese de bu bir türlü mümkün olmadı. Trabzonspor'dayken de golcü oyuncu için girişimlerde bulunan Yanal, F.Bahçe'ye imza attıktan sonra da Mevlüt'ü almayı çok istese de Semih'in takımdan ayrılmamasıyla bu transfer sadece kağıt üstünde kaldı.

Seneye yerli bir golcünün mutlak suretle takımda bulundurulmasını isteyen Yanal'ın devre arası transfer için nabız yoklayacağı sezon sonu da bu işi bitirmek istediği gelen bilgiler arasında.

Fransız ekibi St. Etienne ile 2017 sezonunun sonuna kadar sözleşmesi bulunan gurbetçi oyuncu da Türkiye'ye dönme fikrine sıcak bakıyor. Milli Takım kampında bu isteğini takım arkadaşlarına da söyleyen Mevlüt Erdinç, “Artık dönme vaktim geldi. Yıllardır hep gelmek istedim ama bir türlü kısmet olmadı” cümlelerini kullandı.

G.Saray'ın da gündeminde


Türkiye'ye dönmeye sıcak bakan Mevlüt için Burak'ın takımdan ayrılma ihtimaline karşı G.Saray da devreye girmişti. Her iki kulübe de şu an eşit mesafede olan gurbetçi oyuncunun kriteri oynayabileceği bir takımda forma giymek. Ancak Ersun Yanal'ın Mevlüt'ü transfer etme konusunda yıllardır karşısına çıkan engelleri F.Bahçe'de yaşamaması nedeniyle sarı-lacivertli takım şu an transfer için bir adım önde görünüyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!