comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Salih Uçan'da tehlike sanılandan büyük!..

19 Kasım 2013, Salı 10:36

Kuzey İrlanda maçı sonrası vücudunda kızarık ve kabarıklar oluşan genç yıldızın neye tepki verdiği yapılan tüm testlere rağmen ortaya çıkmadı. Ancak bu alerjinin ağız, nefes borusu gibi yerlere tesir etmesi durumunda Salih'in daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalabileceği vurgulandı.

A Milli Takım'ın, Kuzey İrlanda ile oynadığı özel maçta ikinci yarı oyuna giren ancak karşılaşma sonrası vücudunda kızarık ve kabarıklar oluşan Salih Uçan endişe yarattı.

Sezonun ilk haftasında oynanan Konyaspor karşılaşması sonrasında da aynı problemi yaşayan ve bir sürü testten geçen genç yıldıza bir türlü teşhis konulamamıştı. Doktorlar Salih'in vücudunun neye tepki verdiğini tüm uğraşılara rağmen bulamamıştı. Uzun bir süre aynı problemle karşılaşmayan ancak Kuzey İrlanda maçı sonrası yaşadığı ciddi sıkıntı nedeniyle milli takım yetkililerini korkutan Salih'in daha derin bir araştırmaya sokulacağı belirtildi.

Salih'in sorunun kaynağı bulunana kadar alerji hapı kullanılacağı, böylece aynı sıkıntının tekrarlama olasılığının en aza indirileceği kaydedildi. Genç yıldızın vücudunun hangi maddeye karşı duyarlı olduğu net olarak belirlenememesine rağmen saha çimlerinin ya da zemine atılan gübrelerin probleme yol açtığı tahmin ediliyor. Dört ay içinde iki kez alerjik bir durumla karşılaşan Fenerbahçe'nin genç yeteneği, çok ciddi bir problemle karşı karşıya kalmasa da doktorların yine de bu rahatsızlık nedeniyle ciddi uyarılarda bulunduğu öğrenildi.

Salih şimdilik serum ve ilaç takviyesi ile çabuk toparlansa da bu alerjinin ağız, nefes borusu gibi yerlere tesir etmesi durumunda nefes alıp vermede güçlük yaşanabileceği, bunun da önemli bir sorun olduğu vurgulandı. Bu yüzden Salih'in düzenli hap kullanacağı ve önümüzdeki günlerde alerji kontrollerine devam edeceği kaydedildi.

Değişilmez olmak istiyor

Kuzey İrlanda maçında A Milli Takım formasını ilk kez giyen Salih Uçan, Lig TV'ye verdiği röportajda, “Takımın en küçüğü benim. Listede adımı gördüğümde çok mutlu olmuştum. Arda ve Caner ağabey ile çok yakınız. Bana sürekli yardımcı oluyorlar” dedi. Fenerbahçe'de uzun zamandan beri genç bir oyuncunun forma giymediğini belirten genç yıldız, “Bu beni olumlu yönden etkiliyor. Bu 2. sezonum. Performansımı daha da arttırmak, Fenerbahçe orta sahasında değişilmez bir oyuncu olmak isterim. Bu da bana bağlı” ifadelerini kullandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!