comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Rekor için F.Bahçe'den ayrılacak

19 Kasım 2013, Salı 08:36

Yobo'nun, Dünya Kupası'nda mücadele edecek Nijerya'nın kadrosunda yer almak ve milli formayı 100. kez giyerek adını tarihe yazdırmak için devre arasında transfer olmak istediği belirtildi

Aykut Kocaman'ın vazgeçilmez isimlerinden olan Joseph Yobo, Bruno Alves'in gelişi ve yabancı kontenjanı yüzünden Fenerbahçe formasına adeta hasret kaldı.

Bu sezon ligde sadece bir maçta oynayan tecrübeli oyuncunun en büyük hayali daha önce kaptanlığını yaptığı Nijerya Milli Takımı ile Dünya Kupası'na gidebilmek. Brezilya'da yapılacak organizasyona katılma hakkını kazanan ve güçlü bir kadroya sahip olan Nijerya Milli Takımı'nda yer almak için düzenli forma giymenin şart olduğunu düşünen Yobo'nun bu yüzden geleceği ile ilgili önemli kararlar aldığı öğrenildi.

Milli Takım formasını beş kez daha giyerek 100'ler kulübüne girmek ve adını tarihe yazdırmak isteyen Yobo devre arasında başka bir kulübe gitmek için çalışmalara başladı. Hem çocuğunu, hem de üniversiteye giden eşininin eğitimlerini sürdürebilmeleri için İstanbul'da bırakmayı düşünen Nijeryalı oyuncu, ligin ikinci yarısında kiralık olarak başka bir takımda oynayarak formunu yükseltmeye çalışacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!