comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

'İster alkışlarım, ister uyarırım'

19 Kasım 2013, Salı 08:36

“Yanal'ın takımları 2. yarıda düşüyor uydurmalarını ortaya atanlar daha iyi araştırıp geçmişte kaç puan topladığıma iyi baksınlar. 34. haftada da herkes yine diri bir takım görecek ve şampiyon olacağız.”

Fenerbahçe'nin G.Saray ile oynadığı derbide beklediği performansı göstermeyen Emenike'yi sert bir dille uyarması kameralara yansıyan teknik direktör Ersun Yanal hem bu görüntüye açıklık getirdi hem de oyuncularına mesaj gönderdi.

Tecrübeli teknik adam konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “Oyun içinde futbolcuların performansını kimi zaman alkışlarım kimi zaman da uyarılarda bulunurum. Bu takdir benim hakkımdır. Kaldı ki elit takımlarda kişiler üzerinden polemik dönemi artık sona erecek. Her futbolcu idmanda çalışmak ve performansını artırmak zorunda. İstediği kadar maçta fazla gol atsın eğer istediğim gibi çalışmıyorsa idmanlara katkı sağlamıyorsa ben bu futbolcuyu uyarırım.

Bu zaten benim görevim. Kadlec ile Holmen kadroya giremedikleri halde şu an idman performanslarıyla tüm takıma örnek oluyor. Yobo uzu süredir formayı unuttu ancak yine de en çok çalışan futbolculardan” diye konuştu.

‘TEMPOMUZ HİÇ DÜŞMEYECEK'

BU arada F.Bahçe'nin ortaya koyduğu futboldan ve temposundan çok memnun olan Yanal sezon sonuna kadar bir düşüş yaşayacaklarına inanmıyor. Kadro zenginliğine de fazlasıyla güvenen Ersun Yanal bu konuyla ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:

“24 kişilik ligin en iyi kadrosuna sahibiz. Her teknik adamın çalışmak isteyeceği bir ortama ve kadro derinliğine sahibiz. Zaman zaman bu kadro derinliğinin sıkıntıları yaşansa da forma dağıtımında adaletli davranarak herkesi oynatma şansını yakalayabiliyoruz. Oynatamadığım için kendileri adına üzüldüğüm futbolcular da var ancak bu durumun açıklamasını sezon başından beri yapıyorum. Artık anlaşılmıştır herhalde.

Takım olarak maçın bitiş düdüğüne kadar istediğimiz 3 puan için savaşıyoruz. Bu tempomuz hiç düşmeyecek. Ligin 34. haftasında da tempo olarak yine diri bir takım olacağız. Hakkımda sürekli söylenen nerden çıktığını anlayamadığım ‘Yanal'ın takımları ikinci yarıda düşüyor' uydurmalarını ortaya atanlar daha iyi araştırıp geçmişte kaç puan topladığıma iyi baksınlar. Ben takımıma fazlasıyla güveniyorum. Rakiplerimizin Avrupa kupalarında olması da bizim için avantaj. Bu diri takım sezon sonuna kadar temposunu koruyup şampiyon olacaktır.”
 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!