comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

'F.Bahçe'nin tescili iptal edilmeliydi'

19 Kasım 2013, Salı 02:36

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı, Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol programına konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı, Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol programına konuştu. Fenerbahçe'nin 2010-11 sezonu şampiyonluğu tescilinin zamanında iptal edilmesi gerektiğini savunan Beyazlı şu açıklamaları yaptı:

OYLAMA ÇOĞUNLUK KARARIYLA REDDEDİLDİ

"Trabzonspor'un talebi konuşuldu. Bu konudaki tartışmalar nedeniyle reddedildi. Olay bundan ibaret. 2010-11 yılının yeniden tescil edilmesi gibi bir durum yok. Zaten Fenerbahçe'nin şampiyonluğu tescil edilmişti. Tahkim Kurulu'nun daha önce vermiş olduğu kararlar ve bu kararların anayasa güvencesi altında olması sebepleri nedeniyle arkadaşlarımızca yapılan oylamada çoğunluk nedeniyle reddedildi."

"F.BAHÇE'NİN TESCİLİ İPTAL EDİLMELİYDİ!"

"Ben de içeride konuşma yaptım. Müsabaka talimatnamesinin açık olduğunu söyledim. Hukuk dışı ve mantıklı vicdanlı bakıldığında Türkiye'deki kulübümüze 2 yıl Avrupa'ya gelme cezası verilmiştir. Bunu gerekçe gösteren bir başka kulübümüzün 26/4 maddesine dayanarak bu tescilin iptal edilmesini istemesi kadar normal bir şey olmadığını söyledim."

"KANUNİ VE VİCDANEN KARAR VERİLMELİYDİ!"

"Biz burada TFF'nin bağımsız olan kurumlarına saygı duyuyoruz ama Fenerbahçe'yi eleştirmeyeceğiz diye bir şey yok. Neticede UEFA'nın Disiplin Kurulu, Tahkim Kurulu, CAS, Türkiye Cumhuriyeti'nin adli makamları bu durumu teyit ediyorlar. Kanunların da vicdanen örtüşmesi gerekiyor. Biz uyumun sağlanması gerektiğini söyledik. Arkadaşlarımız bizi dinledi. Ama oylama farklı bir sonuç çıkardı."

DEMİRÖREN DİNLEMEKLE YETİNDİ!

"Yıldırım Demirören, konuşmaları dinlemekle yetindi. Kendisi kurallara saygılı olduğunu, Tahkim Kurulu kararlarının önüne geçilemeyeceğini, Trabzonspor'un UEFA'ya müracaat edebilme yollarının açık olduğunu belirtti."

"TRABZONSPOR UEFA'YA GİDECEKTİR!"

"Konunun ulusal boyutu devam ediyor. UEFA hala konuyu kapatmış değil. Konu kapanmadı. İşin mahkeme boyutu var. İşin idare boyutu ilgilendirmiyorsa da Trabzonspor, UEFA'ya da müracaat edecektir. Ben konunun kapandığını düşünmüyorum."

"VİCDANİ SORUMLULUK YERİNE GETİRİLMELİYDİ!"

"Şunu samimiyetle söyleyim. Ben TFF üyeliği ya da diğer görevlerin geçici olduğunu düşünüyorum. Biz doğru ve yanlışlar arasında iyi bir karar vermeliyiz. Vicdani olarak sorumlu olduğumuzu söyleyebilirim. Ben Trabzonsporluyum ancak buradaki takım başkası da olsa farketmezdi."

"TRABZONSPOR'UN HAKLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

"İçeride tartışmalar oldu ama arkadaşlarımız bize saygı gösterdiler, anlayışla karşıladılar. Burada durum tespiti yapıldı. İki kulübümüz var. Bir kulüp o maddeye dayanarak müracaatta bulundu. Biz de bunu konuştuk. Bana göre müracaat edenin haklılığı var."

ALINAN KARARA KATILIYORUM ANCAK SAYGI DUYMUYORUM

"Kimse Trabzonspor bu talebinde haksız demedi. Bizim bu konuda yapacak bir şeyimiz yok dendi. Ben onlara katılmıyorum. Fikrim geçerli. Çoğunluğun aldığı karara katılsam da saygı duymuyorum."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!