comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'den sosyal medya savaşı!..

15 Kasım 2013, Cuma 16:40

Fenerbahçe resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile derbideki 'check in' sayısında Galatasaray'ın Real Madrid mücadelesindeki sayıyı geride bıraktıklarını açıkladı.

Fenerbahçe resmi sitesinden bir açıklama yaptı ve sosyal paylaşım sitesi Foursquare'den yapılan 'check in' sayısında rekoru kırdıklarını duyurdu. Yapılan açıklamada derbide 14.322 check in yapıldığı belirtilirken, Galatasaray-R.Madrid maçındaki rekorun geçildiği bildirildi.

İşte resmi siteden duyurulan o rekor..
"Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 10 Kasım 2013 tarihinde oynanan Fenerbahçe- Galatasaray karşılaşmasında, sosyal paylaşım sitesi Foursquare'dan yapılan 14.322 check in, Türkiye için yeni bir rekoru da getirdi. Bu alanda rekor daha önce, 9 Nisan 2013 tarihinde TT Arena'da oynanan Galatasaray-R.Madrid maçındaydı.

Konuyla ilgili olarak Foursquare Türkiye'nin internet sitesinde 'Fenerbahçe, Galatasaray'ın check-in rekorunu elinden aldı!' başlığıyla bir haber yayınlandı. Haberde şu ibarelere yer verildi:

"Genel olarak büyük etkinliklerde yapılan check-in'lerin istatistiklerini ekip olarak takip ederek mümkün olduğunca sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz. Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta Fenerbahçe'nin yeni rozet haberini duyurmuştuk. Rozetin yayına girdiği büyük derbi gününde Fenerbahçe, stadyum ve spor kulüpleri arasındaki yeni check-in rekorunun sahibi oldu.

9 Nisan 2013 Salı günü sahasında Real Madrid'i 3-2 yenen Galatasaray maçında, Türk Telekom T Arena'da toplamda 9.956 check-in yapılmıştı. 10 Kasım 2013 Pazar günü Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyum'undaki FB – GS karşılaşmasının istatistikleri ise aşağıdaki gibi oldu (Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından bizlerle paylaşılan resmi istatistiklerdir).

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda 14.322 check in gerçekleşti. Yeni gelen tekil kişi sayısı 5.561 kişi. Check-in yapanların cinsiyet dağılımı ise  Kadınlar %35 – Erkekler ise %65 oldu. Derbi gününde 7.000'den fazla da rozet dağıtıldı.

Aynı andaki check-in sayısında da Fenerbahçe önde!

Yukarıdaki istatistiklere ek olarak biz de ekip olarak aynı anda check-in sayısını takip ettik. 17 Eylül 2013 tarihinde Türk Telekom Arena'da gerçekleşen Galatasaray – Real Madrid maçında, aynı anda 7.571 kişi birlikte görülmüştü. 10 Kasım 2013 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyum'undaki FB – GS karşılaşmasındaki rakam ise 8.341 olarak kayıtlara geçti.""

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!