comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

'Aziz Yıldırım'ın yüzüne hayran değilim'

15 Kasım 2013, Cuma 09:37

Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, Aziz Yıldırım'ın toplantıya katılmaması sonrasında yaptığı sert açıklamalara açıklık getirdi.

Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav'ın birliğin önceki gün yapılan toplantısının ardından, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı hedef alan açıklamaları günde me oturdu. Cavcav'ın, "Cirmi kadar yer yakar. Buraya katılmamakla bir daha Kulüpler Birliği'ne gelmeyeceğim gibi sözlerle ikinci başkandan duyduğumuz laflarla olmaz" şeklindeki demeci ve Fenerbahçe bir daha toplantıya katılmazsa ihraç kararı aldıracağı yönündeki açıklaması futbol kamuoyuna bomba gibi düştü. Birliğin nasıl bir tavır alacağı ve Sarı-Lacivertli kulübün  ne yapacağı merak konusu olurken Cavcav, soruları yanıtladı.

Sayın Aziz Yıldırım'ın tavrıyla  ilgili net bir açıklama yaptınız. "Bir kez daha gelmezse ihraç ederiz" dediniz.Tüm kulüpler buna onay veriyor mu?
"Açıkçası son 4-5 aya kadar toplantılara Fenerbahçe adına Yüksel Günay katılıyordu. Ancak, 4-5 aydır Sarı-Lacivertli kulüpten hiç kimse katılmadı. Ben Kulüpler Birliği başkanı olduktan sonra da herhangi bir katılım olmadı. Yaptığım açıklama benim şahsi görüşüm. Fakat ilk yapacağımız toplantıya da Fenerbahçe'yi temsilen yine kimse gelmezse o zaman olayı yönetime götüreceğim."

YÜZÜNE HAYRAN DEĞİLİM

*Mutlaka Yıldırım mı katılmalı, yoksa kulüpten bir temsilci de olur mu?

"Ben şahsen Aziz Yıldırım'ın yüzüne hayran değilim. Kulüpler Birliği'ne gelmeyerek birliği aforoz ediyor. Ben bunu söyledim Aziz Yıldırım cirmi kadar yer yakar. Aziz Yıldırım demek Kulüpler Birliği demek değildir. Orada 17 tane, güzide kulüplerimizi temsil eden insan var."

*Fenerbahçe'nin olası bir ihracı, Kulüpler Birliği'ni olumsuz yönde etkiler mi?

"Fenerbahçe ihraç edilirse Kulüpler Birliği'nin işlevi zayıflamaz. Dediğim gibi 17 tane kulüp var. Eğer Fenerbahçe için ihraç kararı çıkarsa tüzük gereği bir daha istese de Kulüpler Birliği'ne giremezler. 15 gün içerisinde tekrar toplanacağız. Hem e-bilet hem de spor kanunu ile ilgili görüşler alınacak. Seçtiğimiz hukukçular bir taslak yapacak biz de kulüpler olarak buna uygun olarak davranacağız."

"Aziz Yıldırım büyük adam!"

*Konuşmanızdan sonra Aziz Yıldırım sizinle temas kurdu mu?

"Ne aradı ne de mesaj yolladı. Aziz Yıldırım böyle şeylere tenezzül etmez. Onun başka işleri var o bizi ilgilendirmez."

*Kulüpler Birliği Başkanı olarak Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu bir araya getirir misiniz?

"Her zaman Aziz Yıldırım ile İbrahim Hacıosmanoğlu'nu bir araya getirmeyi düşünürüm. İbrahim Hacıosmanoğlu, "Gel konuşalım" desem benim sözümü dinler. Aziz Yıldırım büyük adam olduğu için o tenezzül edip gelmez."

BAŞKANLAR NE DEDİ?

AÇIKLAMANIN ARKASINDAYIZ

İbrahim Hacıosmanoğlu (TRABZON BAŞKANI): "İhraç konusu gündeme gelince oturur konuşuruz. Cavcav'ın açıklaması sadece Kulüpler Birliği başkanını değil bütün başkanları ilgilendiren bir açıklamadır. Başkanın yaptığı açıklamaların arkasındayız."

TOPLUCA DEĞERLENDİRİLMELİ

Gültekin Gencer (ANTALYASPOR BAŞKANI): "Kulüpler Birliği, Fenerbahçe'nin ihraç edilmesi yönünde bir gündem maddesi oluşturmadı. Böyle bir madde olursa hep birlikte oturulup karara bağlanır. Bir kulübün birlikten ihraç edilmesi münferiten olacak bir olay değil. Toplu halde değerlendirmek gerekir."

TEMSİLCİLER OLMALI

Selçuk Öztürk (ELAZIĞ BAŞKANI): "Bütün kulüplerin toplantılara temsilci göndermesini isterim. Orası bir aileyse herkesin bir temsilcisi olmalı. İhraç kararı için hep birlikte oturup bakmak, ona göre karar vermek gerek."

KATILMAMALARI ÜZÜCÜ

Hüseyin Eryüksel (AKHİSAR BAŞKANI): "Bu konuda Fenerbahçe'den bir şikayetimiz var. Katılmamaları üzüntüye neden oluyor. İhraç kararı ise topluca alınacak bir karar. Fenerbahçe'nin bir sonraki toplantıya katılacağını düşünüyorum."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!