comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Yanal herkesi solladı! Hem ucuz, hem de...

15 Kasım 2013, Cuma 09:36

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, kendisinden önce çalışan 4 hocayı geride bırakırken, ücret konusunda ise o isimlerin yanına yanaşamadı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, aldığı ücret konusunda kendisinden önce sarı-lacivertli takımı çalıştırmış hocaların çok gerisinde kaldı.

Yanal 11 haftalık oyun ve performansı ile Zico, Aragones, Daum ve Kocaman'ı sollarken, kazançta bu isimlerin yanına bile yaklaşamadı. Yanal, sezonluk 1.5 milyon dolar karşılığı el sıkışırken, sarı-lacivertli kulüp bundan önce Aykut Kocaman'a  1 milyon 750 bin dolar, Daum'a 3.5 milyon euro, Aragones'e 3 milyon euro, Zico'ya da 1.5 milyon euro ödemişti.
Bu çerçeveden bakıldığında Yanal mevcut yönetimin çalıştığı en ucuz hoca olarak dikkat çekiyor. Sarı-lacivertli yönetim de teknik direktörünün şu anki performansından oldukça memnun. Gündemde olan yeni kontrat ile birlikte Yanal'ın sözleşmesine zam yapılması bekleniyor.

Takımı ile ligin zirvesinde yer alan Yanal, lig yarışındaki rakipleri Mancini ve Bilic'in de gerisinde kaldı. Mancini sezon ortasında geldiği için ilk yıl  3.5 milyon euro (gelecek sezon 4.5 milyon euro olacak), Bilic ise 1.5 milyon euro kazanıyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!