comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Emenike coştu bir kere!

25 Ekim 2013, Cuma 21:56

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe evinde Gaziantepspor'u 3-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe, evinde Gaziantepspor ile karşı karşıya geldi. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan mücadeleyi sarı-lacivertliler 3-1'lik skorla kazandı.
 
Mücadele boyunca rakibine oranla istekli bir oyun ortaya koyan F.Bahöe'ye galibiyeti getiren goller, 14. ve 85. dakikada Emmanuel Emenike ile 39. dakikada Moussa Sow'dan geldi. Gaziantepspor'un tek sayısını ise 75. dakikada Semir Stilic kaydetti.
 
Bu skorun ardından sarı-lacivertliler puanını 22 yaptı ve liderliğini sürdürdü. Gaziantepspor ise 8 puanla 14. sırada yer aldı.
 
Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacakken, Gaziantepspor ise evinde Sivasspor'u konuk edecek.
 
YANAL, EMENİKE'Yİ SAHAYA SÜRDÜ!
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor ile yaptıkları maçta, Kayseri Erciyesspor maçını kazandıran golün sahibi Emenike'ye ilk 11'de yer verdi. 
 
Ligde sarı-lacivertli formayı ilk 11'de bundan önce en son 4. haftadaki Kasımpaşa maçında giyen Emenike, Kayseri deplasmanında 90 artı 4. dakikada attığı golün ardından, Gaziantepspor mücadelesinde formayı kaptı. 
 
Bu sezon Fenerbahçe'nin 8 lig haftasında da forma giyen, ilk 4 haftada 11'de yer aldıktan sonra bir maç yabancı kontenjanı nedeniyle kadronun dışında kalan Nijeryalı futbolcu, son 3 lig mücadelesinde ise yedekler arasında yer bulmuştu. 
 
KADRO 17 KİŞİ!..
 
Fenerbahçe'nin maç kadrosu yabancı kontenjanı ve sakatlıklar nedeniyle 17 futbolcudan oluştu. 
 
Holmen, Meireles, Yobo ve Kadlec yabancı kontenjanına takılan isimler olurken, sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu ve Gökhan Gönül sakatlıkları nedeniyle kadroya giremedi. Yabancı oyunculardan Meireles'in de sakatlığı bulunuyor. 
 
Ersun Yanal, ilk 11'inde 4 yabancı oyuncuya (Sow, Kuyt, Cristian ve Emenike) yer verirken, iki yabancı oyuncu da (Webo ve Alves) yedekler arasında kaldı. 
 
Yanal, ligin ilk haftasındaki Torku Konyaspor deplasmanında yedekler arasında tuttuktan sonra üst üste 7 lig haftasında 11'de görevlendirdiği Webo'yu haftalar sonra tekrar yedekler arasına çekti. 
 
ALVES YEDEKLER ARASINDA
 
Portekizli savunma oyuncusu Alves, sakatlığının ardından takımla çalışmalara başlamasına rağmen Gaziantepspor mücadelesine yedekler arasında başladı. 
 
Teknik direktör Ersun Yanal, Alves'in yerine geçen hafta olduğu gibi yine Bekir İrtegün'ü, Egemen Korkmaz ile yan yana oynattı. Alves, sakatlığı nedeniyle ligde son iki maçta kadroda yer alamamıştı. 
 
Gaziantepspor'da sarı kart cezalısı Bekir Ozan Has ile sakatlıkları bulunan Serdar Özbayraktar ve Kemal Tokak kadroda yer almadı. 
 
Karşılaşma öncesi, vefat eden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan için saygı duruşu yapıldı. 
 
EMENIKE GOLÜNÜ ATTI!..
 
Mücadeleye oldukça hızlı başlayan Fenerbahçe, aradığı golü de fazla zaman geçmeden buldu.
 
15. dakikada ceza sahası dışında kaleyi cepheden gören kısımdan Cristian Baroni şutunu çekti. Topu kaleci Serdar Kulbilge çıkarttı. Uzaklaşan top Alper Potuk'un önünde kaldı ve o da ceza sahası içi sağ çaprazdan ortasını yaptı. Ceza sahası içinde bomboş kafa vuruşu yapan Emmanuel Emenike topu filelerle buluşturdu ve takımını öne geçiren golü bulmayı başardı.
 
SOW FARKI 2'YE ÇIKARDI
 
Golden sonra da oldukça rahat bir oyun sahaya yansıtan sarı-lacivertliler, 39. dakikada farkı 2'ye çıkaran golü de buldu.
 
Ceza sahasında yaşanan karambol sonucunda ceza sahası içinde topla buluşan Caner Erkin pasını yanındaki Cristian Baroni'ye verdi. Cristian Baroni ceza sahası içi uzak direkteki Moussa Sow'u gördü. Topla buluşan Moussa Sow rahat bir şekilde golünü attı.
 
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve ilk yarı sarı-lacivertlilerin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.
 
ANTEP DEĞİŞİKLİKLE BAŞLADI!
 
İkinci yarıda daha sakin ve kontrollü bir oyun ortaya koyan F.Bahçe, ilk dakikalarda rakip yarı alanda bol pas yaparken, Gaziantep ise az hücumcu ile atak yapmayı sürdürdü.
 
Bu arada 2. yarının başında G.Antep'te oyundan Şenol Can çıkarken yerine Gilles Binya oyuna dahil olan isim oldu.
 
ANTEP FARKI BİRE İNDİRDİ!
 
Fenerbahçe'nin durağan bir oyun ortaya koymaya başladığı dönemde hareketlenen Gaziantepspor, rakip yarı alanda yaptığı baskının sonucunu da almayı başardı. 
 
75. dakikada sağ kanatta topla buluşan Abdou Traore ceza sahasına doğru topu ortaladı. Ceza sahası içinde Turgut Doğan Şahin topu Semir Stilic'in önüne doğru indirdi. O da sert vuruşu ile meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak farkı 1'e indirdi.
 
Farkı 1'e indirdikten sonra hareketlenen ve rakip yarı alanda etkili bir oyun oynamaya başlayan Gaziantep'in ağları bulan bir yopu ofsayt nedeniyle gol olarak değerlendirilmezken, sarı-lacivertliler fark arttıran golü Emenike ile buldu.
 
85. dakikada, oyuna sonradan giren salih Uçan sağ kanattan ceza sahası içine girdikten sonra pasını Emmanuel Emenike'ye verdi. Emmanuel Emenike şutunu çekti ve ağları buldu.
 
Bu golün ardından başka pozisyon olmadı ve mücadele 3-1 sarı-lacivertlilerin üstünlüğü ile sona erdi.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!