comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçeli taraftarlardan şampiyonluk isyanı!

15 Ekim 2013, Salı 13:37

Fenerbahçeli taraftarlar son günlerde 1959 yılından önceki şampiyonlukların da sayılması gerektiği yönünde kampanyalar başlattı

Fenerbahçe ile Galatasaray 4. yıldız için yarışadursun, Sarı-Lacivertli taraftalar son günlerde çok farklı bir tezi savunmaya başladı. 1923'te kurulan Türkiye Futbol Federasyonu, lig olarak ise sadece 1959'dan sonrasını kabul ediyor. Bu da 1959'dan önce Türkiye'de ulusal anlamda bir futbol olmadığını gösteriyor. Fenerbahçeliler'in tam olarak isyan ettiği konu da bu. Sarı Lacivertliler, 1923'ten sonra oynanan "Türkiye Futbol Birinciliği" ve "Milli Küme" liglerinin ulusal lig sayılması gerektiğini iddia ediyor.

MECLİS DÜZEYİNDE GİRİŞİM

Sarı-Lacivertli taraftarlar bu konuyu TBMM'ye kadar taşımayı düşünüyor. Hatta bu konuda bazı milletvekilleri aracılığıyla ilk girişimler sağlandı bile. Sarı-Lacivertliler sosyal medyadan da birçok kampanya başlatmış durumdalar. Çok sayıda Kanarya, 27 şampiyonlukları olduğunu ifade ederken, bunun 5 yıldıza tekabül ettiği için 5 yıldızlı Fenerbahçe amblemleri kullanmaya başladı.
AVRUPA'DA EŞİ BENZERİ YOK

Fenerbahçeliler'in bu konudaki en büyük kozlarından biri Türkiye'deki bu geçmişi saymama durumunun Avrupa'nın neredeyse hiçbir ülkesinde eşi benzerinin olmaması. Örneğin Almanya Futbol Federasyonu 1900 yılında kurulmuş ve 1963 yılında günümüzdeki "Bundesliga" başlamış. Fakat Almanya'da 1903 yılından beri şampiyonluklar sayılıyor. İtalya'da da durum benzer. 1898 yılında federasyon kuruluyor. Seria A'ya ise 1929 yılında geçiliyor. Fakat İtalya Federasyonu 1988-1929 yılları arasında oynanan elemeli ve grup birincileri arasındaki finalleri de şampiyonluk olarak
sayıyor. Bu konuda İngiltere, Hollanda, Yunanistan, Danimarka, Romanya, İsveç, Bulgaristan ve hatta Finlandiya gibi ülkeleri de örnek olarak eklemek mümkün.

"EFSANELERİ VE TARİHİ YOK SAYMAYIN"

Sarı-Lacivertli taraftarların bu konudaki en büyük isyanlarından biri de efsane isimlerin ve her zaman anlatılan tarihi başarıların yok sayılması. Türkiye'de kabul edilen bu sisteme göre 1959 yılından önce herhangi bir ulusal futbol organizasyonu yok.

Bu da Fenerbahçe'den Zeki Rıza Sporel, Cihat Arman, Fikret Arıcan, Lefter Küçükandonyadis, Galatasaray'dan Nihat Bekdik, Gündüz Kılıç,Turgay Şeren, Metin Oktay Beşiktaş'tan Hakkı Yeten (Baba Hakkı), Şeref Görkey, Şükrü Gülesin, Recep Adanır, Süleyman Seba gibi isimlerin tüm başarılarının ve şampiyonluklarının yok sayılması anlamına geliyor. Ayrıca Macaristan zaferi, İlk Dünya Kupası'na katılışımız, Olimpiyatlara milli takımımızın katılması gibi başarıların 1959'dan önce kazanılmasına rağmen, o dönem futbolunun yok sayılması da taraftarlar tarafından büyük bir çelişki olarak öne sürülüyor.

1923 SAYILDIKTAN SONRAKİ ŞAMPİYONLUK TABLOSU

Fenerbahçe 27 (18 Lig, 6 Milli Küme,3 Türkiye Futbol Birinciliği)
Galatasaray 20 (19 Lig, 1 Milli Küme)
Beşiktaş 18 (11 Lig, 3 Milli Küme, 2 Türkiye Futbol Birinciliği, 2 Federasyon Kupası)
Trabzonspor 6 (6 Lig)
Gençlerbirliği 2 ( 2 Türkiye Futbol Birinciliği)
Harp Okulu 2 ( 2 Türkiye Futbol Birinciliği)
Bursaspor 1 (1 Lig)
Ankaragücü 1 (1 Türkiye Futbol Birinciliği)
Göztepe 1 (1 Türkiye Futbol Birinciliği)
İstanbul Güneş (1 Milli Küme)
Ankara Demirspor (1 Türkiye Futbol Birinciliği)
Eskişehir Demirspor (1 Türkiye Futbol Birinciliği)
Muhafızgücü (1 Türkiye Futbol Birinciliği)
İstanbulspor (1 Türkiye Futbol Birinciliği)
Harbiye (1 Türkiye Futbol Birinciliği)

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!