comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'de ÇATIŞMA!..

15 Ekim 2013, Salı 09:37

Fenerbahçe Genel Sekreteri Talat Yılmaz'ın yaptığı açıklamalardan sonra sarı-lacivertli kulüpte yeni bir kriz patlak verdi.

Fenerbahçe Genel Sekreteri Talat Yılmaz'ın, Başkan Aziz Yıldırım ve kulüp hakkında Telegol'e yaptığı açıklamalar camiaya bomba gibi düştü.

Uzun süredir Başkan Yıldırım ile arası açık olan Yılmaz, yönetim kurulu toplantılarına katılmıyordu. Yılmaz son dönemde yakın çevresine kulüp içinde yaşananları anlatmaktan çekinmiyordu. Her halinden dolu ve yaşananlara sinirli olduğu gözlenen Yılmaz sonunda patladı. Kulüpten ihracı gündeme gelen Yılmaz ile Aziz Yıldırım'ı birbirine düşüren gelişmeler ve iddialar şöyle;

1) KURUMSALLAŞMA TEPKİSİ

Başkan ile Yılmaz ilk olarak kurumsallaşma yüzünden karşı karşıya geldi. Yılmaz, CEO ve ekibine harcanan paranın çok fazla olduğunu bunun kulübe büyük bir maddi yük getireceğini savunuyordu. Bu düşüncesini açıkça söylemesi tepkilere yol açtı.

2) PERSONEL ALIMI

Bazı tesisler için yapılan personel alımlarının insan kaynaklarına haber verilmeden yapılmasına da tepki gösterdi. Daha sonra bu kişilerin kulüp içinde bazı çalışanlara yakın isimler olduğunu öğrenince durumu Başkan Yıldırım'a iletti. Ancak beklediği cevabı alamadı.

3) TESİSLER İÇİN HARCANAN PARA

Kulüp tesisleri için yakın zamanda 1.5 milyon lira para harcandı. Bu harcamayı yapan isim Genel Sekreter Talat Yılmaz'dı. Başkan bunu öğrenince küplere bindi. Kendisinden habersiz tek kuruş harcanmaması gerektiğini belirtti. Yılmaz bu paraların kullanımı sırasında kulüp içinde bazı suçlamalarla karşılaştı. Ardından kendisine yönelik bu ağır suçlamalarla ilgili olarak başkana mail yazdı. Bu suçlamaları yapan kişiler ile ilgili olarak ağır ifadeler kullandı. Yılmaz, harcanan paranın kulüp kasasından değil, federasyon ve sarı lacivertli iş adamlarından alındığını belirtti.

4) İÇ DENETİM MÜDÜRÜ İSTİFA ETTİ

Yılmaz'a göre Başkan Yıldırım, kulüp içinde bazı çalışanların sözünden dışarı çıkamıyor. Hatta geçtiğimiz günlerde kulübün iç denetim müdürü bu yaşananlara isyan ederek istifasını sundu. Yılmaz'ın iddiasına göre kulüpte yaşananlar ile ilgili Başkan ve CEO'ya rapor sunan müdürün bu raporu görmezden gelindi.

5) KORİDORDA TARTIŞTI

Uygulanan politikaları eleştiren ve kulübün maddi açıdan uçurama sürüklendiğini belirten Yılmaz ile Başkan Yıldırım'ın kulüp koridorlarında ağır bir tartışma yaşadığı ve bu tartışmaya kulüp personelinin de şahit olduğu ileri sürüldü.

6) İSTİFA ETMİYOR

Yaşanan bu olaylara rağmen Yılmaz istifa etmeyeceğini ifade ediyor. Seçime kadar dışarıdan da olsa görevini yürütmeyi planlıyor.

7) İHRAÇ İSTEMİ

Talat Yılmaz'ın yaptığı bu açıklamaların ardından kulüp hemen bir çalışma başlattı. Başkan ve kulüp hakkında ağır ifadeler kullanan Yılmaz'ın bayramdan sonra disiplin kuruluna sevkedilmesi bekleniyor.

Yılmaz ne söyledi

* F.Bahçe'de bir tek başkan var. Ona sormadan hiçbir şey olmaz.
* Senin adamların benim hakkımda hırsız, üç kağıtçı, bu kulübü soydu diyorsa sen Aziz Yıldırım da bunları susturmuyorsan yanlış yapıyorsun.
* O 12 numara da bir acayip. Ajan mıdır, provokatör müdür nedir anlamadım. Mehmet denen bir çocuk var haftada 4 saat başkanla konuşuyor.
* Aziz Yıldırım yüzde 100 aday olacak. Eğer Yargıtay'dan aleyhine bir karar çıkarsa yerine kukla getirecek.
* Ben 3 Temmuz sürecinden bu yana kulübe yakışmayan görüntüleri ortadan kaldırmaya çalıştım.
* Şimdi bakıyorum acaba kandırıldık mı diye düşünüyorum. Yanlış yola mı girdik diyorum.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!