comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

'Alex o golü nasıl kaçırdı anlamıyorum'

21 Eylül 2013, Cumartesi 10:32

F.Bahçe'de bir çok çarpıcı olay yaşayan Bilgin, şampiyonluğu kaybettikleri Trabzonspor maçının mucize olduğunu söylerken, “Alex'in 10 defa atacağı golü kaçırmasını unutamam” dedi.

Antalyaspor'da yıldızını parlattıktan sonra geldiği Fenerbahçe'de beklentilere karşılık veremezken, kendisi de hayal kırıklığı yaşayan Ali Bilgin, sarı lacivertli camiada yaşadıklarını tüm içtenliğiyle anlattı.

Çalıştığı teknik adamları ve futbolcu arkadaşlarını değerlendirirken, çarpıcı ifadeler kullanan Bilgin, en fazla da 2009-10 sezonunda Bursaspor'a kaybedilen şampiyonluk üzerinde durdu.

İşte Ali Bilgin'in yaşadıkları, düşünceleri ve yorumları...

‘FENERBAHÇE ŞİKE YAPMADI'

"Aziz Yıldırım'la futbolcu başkan ilişkisinde 3 yıl geçirdim. Üç sezonda Trabzon beraberliğiyle sonuna kadar getirdiğimiz şampiyonluğu son saniyede kaçırdık. Madem şike bu kadar kolaydı da acaba başkan o maçta neden şike yapmadı? Şike yapıldığına inanmıyorum."

“2010 sezonunun sonundaki F.Bahçe-Trabzon maçında top bir türlü rakip kaleye girmedi. Oysa Burak'ın yaptığı vuruşta top şans eseri filelere gitti. 1-1'den sonra çok bastırdık ama bir türlü golü bulamayınca hepimizin üzerinde ‘Denizli'den sonra yine son saniyede şampiyonluğu kaybedeceğiz' baskısı oluştu. Bu baskıyla da golü bir türlü atamadık."

‘ÖLÜM SESSİZLİĞİNİ YAŞADIK'

"Hele Alex'in boş kaleye 10 metreden topu atamamasını unutamıyorum. Normal şartlarda aynı vuruşu 10 kez yapsa hepsi gol olurdu. Ama olmadı, şans o gün gülen yüzünü bize göstermedi. Soyunma odası o akşam ölüm sessizliği içindeydi. Kimse kimseyi teselli etmiyor herkes kendi bunalımını tek başına yaşıyordu.

Maçtan sonra bazı arkadaşlar polis eskortuyla bazıları ise minibüse binerek Samandıra'ya gitti. Türk futbol tarihinde kesinlikle unutulmayacak bir geceydi."

Ersun Hoca başaracaktır

“Fenerbahçe'nin ve Ersun Yanal'ın zamana ihtiyacı var. Bence Ersun Yanal başarılı olacaktır. En büyük şansı Türk Ligi'ni ve futbolcusunu çok iyi tanımasıdır. Lige istediği gibi başlayamamış olabilir ancak taraftar desteğe devam etmeli."

Yıldırım bırakmamalı

“Başkan Aziz Yıldırım bu şekilde ayrılmamalıdır. Aday olmalı, takımı şampiyon yapmalı daha sonra bırakmayı istiyorsa isteğiyle bırakmalıdır. Bu durumda istifa eder veya aday olmazsa bunu ben doğru bulamam. Bence zirvede bırakmalıdır."

Yılgınlığa düşmesinler

"Fenerbahçe camiası UEFA, CAS, TFF gibi çok cephede savaşmaktan yoruldu. Taraftarı, başkanı, teknik heyeti, futbolcusu maçlara motive olmaktan çok bunlara kulak kabarttı. Ancak taraftar asla yılgınlığa düşmemeliler."

Alt yapısı Almanya'dan

Almanya'nın Essen kentinde dünyaya gelen Ali Bilgin futbola amatör bir takımın alt yapısında başladı. Daha sonra yaşadığı kentin köklü takımlarından olan Essen'e transfer oldu. Burada son yılları kaptan olarak 11 sezon geçirdi. Daha sonra sırasıyla Antalyaspor, Fenerbahçe, Kayserispor, Kasımpaşa, Göztepe'de futbol oynadı. Bu yıl faal futbolculuk hayatını noktaladı.

Sambacıların arasında kaldım

“Deivid Fener'den gidecek ben oynayacaktım. Ama Zico onu tuttu. Sonra beni Alex'in yedeği yaptı. İkisi de harika oynayınca aralarından çıkamadım."

"Milli Takım düzeyinde bir futbolcu olarak geldiğim F.Bahçe'de bir türlü yıldızım parlamadı. Sağ kanat oyuncusu olarak transfer edildim ve bir önceki sezon skandal denecek kadar kötü bir grafik çizen Deivid gönderilecek yerine ben monte edilecektim. Ancak Zico, Deivid'in gönderilmesine şiddetle karşı çıktı. Deivid de başarılı bir sezon geçirdi.

Sıramı bekledim

Gerek futboluyla gerek attığı gollerle takıma hayat verdi. O sezon şampiyonlar ligi'nde elde edilen başarıların baş mimarıdır Deived. Yılın transferi olup geldiğim Fenerbahçe'de benim mevkiimde oynayan arkadaşım böyle yıldızlaşınca bana da beklemek düştü. Ben de sorun çıkartmadan sahada yıldızlaşan arkadaşımı seyrettim. Zico daha sonra beni Alex'in yedeği olarak düşünmeye başlayınca işim iyice zorlaştı.

Sağ bek oynadım

Fenerbahçe'nin efsanesi ve sezonun yıldızı Deivid'in arasından sıyrılmam çok zordu. Bunu da başaramadım. İkinci sezon Aragones, Gökhan Gönül'ü stoper beni de sağ bek oynattı. Yerim olmamasına rağmen iyi oynadığımı sanıyorum. Daum'un çalıştırdığı son sezon babam hastalandı ve futbol ikinci plana düştü. Ardından da minüsküs olunca sezon benim için kapandı."

Antalyaspor'u satmadım

"Antalyaspor'dan ayrılıp Fenerbahçe'ye transfer olduğum yıl ‘Parasını almadığı için son maça çıkmadı ve Antalyaspor'un küme düşmesine neden oldu' şeklinde bir çok spekülasyonlar yapıldı. Aslında bu tamamen asılsız bir dedikodu. Son maçtan bir hafta önce oynanan Kayseri Erciyes maçında sakatlandım. MR'da yırtık oluştuğu kesinleşti. Doktorlar ‘Dört hafta oynayamaz' raporu verdi. Bunu takım doktoru, takımın başındaki Yılmaz Vural, tüm futbolcu arkadaşlar biliyorlar."

En iyisi Vural'dı

“Çaşıştığım teknik adamlar içinde en iyisi Yılmaz Vural. Oyunu okuması, oyuncuyu anlaması muhteşem. Teknik, taktik anlamında da kusursuz bir isim. Yılmaz Hoca hem Milli Takımı hem de Fenerbahçe'yi çalıştırmayı hak ediyor. Onun tek dez avantajı kendisini dışarıya yansıtma şekli."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!