comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Yanal'dan derbiyi rahat izleme rehberi

20 Eylül 2013, Cuma 10:17

Spor Toto Süper Lig'de son 3 maçını kazanan Fenerbahçe'de Ersun Yanal Beşiktaş-Galatasaray maçı öncesi takımına böyle seslendi. “Maçtan hangi sonuç çıkarsa çıksın bizim işimize yarar. Tabii ki Elazığ'ı yenmemiz şartıyla” dedi.

Spor Toto Süper Lig'de 4 hafta geride kalırken Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ince puan hesaplarını şimdiden yapmaya başladı. Sarı-Lacivertli kulübün başına sadece 1 yıllık mukaveleye imza atarak gelen ve bu nedenle tüm stratejisini şampiyonluk hedefi üzerine kuran tecrübeli hoca takımını her maça ayrı motive ediyor.

Bu sezon lige 3-2'lik sürpriz Torku Konya yenilgisiyle başlayan Fenerbahçe ardından sırasıyla Eskişehir (1-0), Sivasspor (5-2) ve Kasımpaşa (3-2)maçlarını kazanarak moral depolamıştı. Yoluna kayıpsız devam etmek isteyen Yanal, 5. haftadaki Elazığ maçı öncesi takımına ciddi uyarılarda bulundu.

Cumartesi günkü maç için öğrencileriyle yaptığı toplantılarda Yanal'ın “Elazığspor'u mağlup edin. Beşiktaş- Galatasaray maçını rahat izleyin. Derbideki her sonuç işimize yarar” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Tecrübeli çalıştırıcı, haftayı puan avantajıyla kapamak istiyor. Takipçisi olduğu 12 puanlı lider Beşiktaş'ın Galatasaray karşısında alacağı yenilgide 9 puanlı Kanarya rakibiyle puan farkını kapatacak.

Beşiktaş kazanırsa da Galatasaray ile puan farkı 6'ya çıkacak. Beraberlik durumunda ise Kanarya Beşiktaş ile puan farkını 1'e indirirken, Galatasaray'a ise 5 puan fark atacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!