comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe kazanıyor ama sistem arıyor!

20 Eylül 2013, Cuma 10:03

4-3-3 yerine orta sahada baklava ismi verilen sistemi deneyen ve çift forvete geçen Ersun Yanal, Emenike ve Webo'ya yedeklerde yer verdi Orta alanı ise Mehmet Topal, Alper, Holmen ve Cristian'la kurdu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Elazığspor maçına sürpriz bir 11'le çıkabilir. 6+0+4'ten kaynaklanan yabancı kısıtlaması nedeniyle birçok yıldızını tribüne göndermek zorunda olan sarı-lacivertli çalıştırıcı, perşembe sabahki idmanda oyun dizilişini 'baklava' diye tabir edilen şekilde kuran Yanal, ilk 11'de küskünler Cristian ve Sow'a da yer verdi.

Kaleye Volkan'ı çeken, geri dörtlüsünü Egemen Korkmaz'ı kesip Gökhan, Bekir, Alves ve Caner'den kuran tecrübeli hoca, orta alanda ise Mehmet Topal, Alper, Holmen ve Cristian'dan kurdu. Meireles ve Selçuk'un 11 dışında kaldığı baklava sisteminin bir ucunda Topal, diğerinde Cristian yer alırken, sağ ve sol kanatlar Holmen ile Alper'den oluştu. 3'lü forvetini bozan Yanal, oluşturduğu çift forvette Kuyt-Sow ikilisine yer verdi. Yanal'ın, Emenike ve Webo'suz 5 yabancılı bu denemeyi Elazığ maçında hayata geçirip geçirmeyeceği merak konusu. Yanal, bunun kararını büyük bir ihtimalle bugün verecek.

Ligde son oynanan Kasımpaşa maçında özellikle orta alan ve savunmadaki boşluklardan rahatsız olduğu belirtilen Yanal'ın bu eksiklikleri futbolcularına anlattığı da gelen haberler arasında.

HERKES HER AN HAZIR OLACAK

Teknik direktör Ersun Yanal, zaman zaman farklı 11 ve sistem deneyerek kontenjan dışında kalan yabancılar dahil tüm futbolcularının daha hazır ve motive olmasını da amaçlıyor. Takımına güvendiğini her fırsatta dile getiren teknik patron Ersun Yanal futbolcularını sezon içi olmasına rağmen ağır sayılabilecek bir tempoda çalıştırmaya devam ediyor. Fenerbahçe'nin özellikle mücadele ve koşu mesafelerinde belirgin bir düzelme de dikkatlerden kaçmıyor.

SOW ARTIK FORVET!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Sow'u daha önce olduğu gibi sol kanat yerine forvet hattında kullanmayı düşündüğü de gelen haberler arasında. Senegalli futbolcu daha çok forvet hattında oynamaya alışmıştı ama Fener'e geldikten sonra sola çakılı kaldı! Yanal, bu şekilde Sow'dan daha efektif faydalanmayı planlıyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!