comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Torku Konyaspor'dan fair-play çağrısı!

16 Ağustos 2013, Cuma 14:30

Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, Fenerbahçe karşısında, futbol kamuoyundaki tahminlerin aksine bir başarıya imza atmayı düşündüklerini ancak asıl önemlikonunun, Türkiye'ye yakışır bir mücadele izletmek olduğunu belirtti.

Şan, yaptığı açıklamada, ligin ilk maçını yarın Fenerbahçe ile oynayacaklarını, İstanbul takımlarının Konya'ya gelmesinin şehirde ayrı bir hareketliliğe neden olduğunu söyledi.

Fenerbahçe karşısında genç futbolcuların heyecanlanabileceklerini ifade eden Şan, "Fakat, futbolcularımıza ve teknik heyetimize güveniyoruz. Kamuoyunda favori Fenerbahçe ama iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Yeter ki futbolcularımız kendi oyunları ve özgüvenleriyle sahada mücadele etsinler" diye konuştu.

Ahmet Şan, sarı-lacivertli takımda önemli eksikliklerin olduğunu ancak bu eksikliklerin Fenerbahçeyi olumsuz etkilemeyeceğini dile getirdi.

- "Artık genç nesillere güzel örnekler sunalım"
İç sahada taraftar desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Şan, şunları kaydetti:
"Fenerbahçe karşısında futbol kamuoyunun beklentisinin aksine bir başarıya imza atmayı düşünüyoruz ancak önemli olan Türkiye'ye yakışır bir mücadele izletmek. Statta güzel bir atmosfer olacağını düşünüyorum. Sahadaki mücadele ve tribünlerdeki taraftar desteği güzel olsun. Türk futbolu son iki yıldır maalesef hep olumsuzluklarla anılıyor. Fair-Play sürekli lafta kalıyor. Artık genç nesillere güzel örnekler sunalım. En son Kayseri'de Süper Kupa mücadelesi oynandı ve iyi yönleriyle sürekli ön planda tutuldu. Futbolu olağanüstü bir şey gibi göstermeyelim. Konyaspor taraftar gruplarına çağrıda bulunuyorum. Küfür hiçbir stada yakışmıyor. Sürekli Mevlana'nın söylemlerini dile getiriyoruz ama ne yazık ki küfür ve kötü tezahürat nedeniyle çok cezalar aldık. Bir Konyalı olarak statlarda küfür edilmesinden utanıyorum."

Şan, Mısır'da insanların katledildiğini, dünyada yeterince olumsuz hadisenin yaşandığını belirterek futbolda güzelliklerin ön plana çıkarılması gerektiğini aktardı.

Liglerde görev alacak hakemlere bol şans dileyen Şan, "Herhangi bir yanlış anlamaya sebebiyet vermeyecek şekilde formda olsunlar. Maç içinde hata olabilir ama bunun insani bir hata olduğunu futbolseverler görebilmeli" dedi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!